ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εσύ το ήξερες; – Πόσα χιλιόμετρα μπορείς να κάνεις με αναμμένο το λαμπάκι καυσίμου;

Το όριο αυτό καυσίμου κυμαίνεται ανάλογα με το αυτοκίνητο και το μέγεθός του

Εσύ το ήξερες; – Πόσα χιλιόμετρα μπορείς να κάνεις με αναμμένο το λαμπάκι καυσίμου;

Στους περισσότερους αν όχι σε όλους μας, έχει τύχει να ανάψει το λαμπάκι του καυσίμου στο αυτοκίνητο, ενώ απέχουμε αρκετά μακριά από τον προορισμό μας και ειδικότερα από ένα βενζινάδικο προκειμένου να κάνουμε ανεφοδιασμό.

Το όριο αυτό καυσίμου κυμαίνεται ανάλογα με το αυτοκίνητο και το μέγεθός του, ξεκινώντας από τα 5,5 λίτρα περίπου και φθάνοντας μέχρι και τα 10 λίτρα.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις μεγάλων αυτοκινήτων υψηλής κατανάλωσης και γρήγορων επιδόσεων όπου το λαμπάκι μπορεί να ανάψει έχοντας απομείνει 20-30 λίτρα στο ρεζερβουάρ.

Στην ερώτηση τώρα του πόσα χιλιόμετρα μπορώ να διανύσω, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και σίγουρα, εάν ανάψει το λαμπάκι και είμαστε μακριά από ένα πρατήριο καυσίμων, θα πρέπει να ρίξουμε ρυθμούς και να οδηγήσουμε λίγο πιο οικονομικά μέχρι να φθάσουμε στο βενζινάδικο.

Σαν κανόνας πάντως και ανάλογα με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να υπολογίζετε ότι με το λαμπάκι αναμμένο μπορείτε να διανύσετε από 50-60 έως και 100-130 χιλιόμετρα.

Πάντως, επαναλαμβάνουμε ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να οδηγήσετε όσο πιο οικονομικά μπορείτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μειώστε την πίεση στο πεντάλ του γκαζιού, μειώστε δραστικά την ταχύτητα που κινείστε κάτω από τα 100 χλμ./ώρα, επιλέξτε εάν είναι δυνατόν δρόμους χωρίς κίνηση (το «σταμάτα-ξεκίνα» επιβαρύνει την κατανάλωση) και προσέξτε τη χρήση του κλιματισμού. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.