ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έχετε αναρωτηθεί; – Τι θα συμβεί αν βάλετε όπισθεν ενώ κινείστε; (βίντεο)

Τι θα συμβεί στην περίπτωση ενός σχετικά σύγχρονου Ford Fusion με αυτόματο σασμάν

Έχετε αναρωτηθεί; – Τι θα συμβεί αν βάλετε όπισθεν ενώ κινείστε; (βίντεο)

Γνώριζες πώς αν επιλέξεις να βάλεις όπισθεν την ώρα που κινείσαι, τότε θα «κολλήσεις» το αυτοκίνητο μπλοκάροντας του κινητήριους τροχούς με αποτέλεσμα να σπάσει η μετάδοση ή και ο κινητήρας;

Στην περίπτωση όμως ενός σχετικά σύγχρονου Ford Fusion με αυτόματο σασμάν, η επιλογή από D σε νεκρά και αμέσως μετά σε όπισθεν, την στιγμή που κινείται με 120 χλμ./ώρα δεν είχε συνέπειες.

Η μόνη αλλαγή, πέρα από την θέση του επιλογέα και την αντίστοιχη ένδειξη στον πίνακα οργάνων, είναι η ενεργοποίηση της κάμερας οπισθοπορείας και των αισθητήρων παρκαρίσματος.

Αυτό σημαίνει ότι το αυτόματο κιβώτιο του αυτοκινήτου δοκιμής έχει κάποια δικλείδα ασφαλείας που επιτρέπει στην ECU να καταλάβει ότι το αυτοκίνητο κινείται προς τα εμπρός και δεν κλειδώνει τον μετατροπέα ροπής.

Έτσι, μέχρι ο οδηγός να επιλέξει ξανά το D το αυτοκίνητο κινείται με νεκρά στο ρελαντί, χωρίς να συμβαίνει τίποτα ιδιαίτερο.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το πείραμα έγινε δύο φορές για να βεβαιωθεί ο δοκιμαστής ότι λειτουργεί πάντα η “ασφάλεια” του αυτόματου κιβωτίου και όλα πήγαν ρολόι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να το δοκιμάσουμε και στο δικό μας αυτόματο κιβώτιο, και εννοείται απαγορεύεται να το κάνουμε σε αυτοκίνητα με χειροκίνητο σασμάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.