ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

F1: M.Verstappen για τον L.Hamilton: «Το ήξερα ότι θα χτυπήσουμε του κόστισε τη νίκη» (βίντεο)

Πώς έγινε η σύγκρουση Verstappen-Hamilton

F1: M.Verstappen για τον L.Hamilton: «Το ήξερα ότι θα χτυπήσουμε του κόστισε τη νίκη» (βίντεο)

Η κόντρα Verstappen-Hamilton δεν φαίνεται να σταματάει, παρά το γεγονός ότι αφενός το πρωτάθλημα της Formula 1 εχει κριθεί και αφετέρου ουδέποτε μέσα στη χρονιά ο Βρετανός απείλησε τον Ολλανδό.

Οπως φαίνεται, όμως, η περσινή εκτός ορίων κόντρα των δύο που είχε σαν αποτέλεσμα τέτοια εποχή πέρυσι να δίνουν μάχη βαθμό με το βαθμό για το πρωτάθλημα, έχει αφήσει βαριά αποτυπώματα και στους δύο.

Οχι μόνο στον Hamilton (δικαιολογημένα), αλλά και στον Max Verstappen που στην τελευταία στροφή του Αμπου Ντάμπι με την απόφαση του Μάικλ Μάσι που και η FIA έκρινε ότι ήταν λανθασμένη, πήρε το πρωτάθλημα (από την τσέπη του Βρετανού).

Ετσι, όταν την περασμένη Κυριακή, για πρώτη φορά φέτος, ο Hamilton βγήκε στην πίστα με καλύτερο μονοθέσιο από τον Verstappen και ήρθε η στιγμή να δώσουν μια μίνι μάχη για τη θέση στην πρώτη επανεκκίνηση του αγώνα μετά από αυτοκίνητο ασφαλείας, οι μνήμες από πέρυσι ξύπνησαν και το αποτέλεσμα ήταν μια ακόμη σύγκρουση μεταξύ των δύο!

Αυτή τη φορά με υπαιτιότητα του Max Verstappen, όπως έκριναν και οι αγωνοδίκες που του έδωσαν 5 λεπτά πέναλτι γιατί αρνήθηκε να σηκώσει το πόδι από το γκάζι… Μια κίνηση του Ολλανδού που μάλλον έγινε εσκεμμένα.

Χαρακτηριστική ήταν εξάλλου η δήλωσή του ίδιου του Verstappen στο Sky Sports F1 μετά το τέλος του αγώνα. «Ήξερα ότι θα βρεθούμε δίπλα-δίπλα. Του κόστισε τη νίκη στον αγώνα, σε μένα ήταν ποινή πέντε δευτερολέπτων».

Μάλιστα ο Ολλανδός πιλότος συνέχισε να στάζει φαρμάκι, αφού προχώρησε σε ακόμα μία παραδοχή. Οπως είπε ήξερε ότι μία σύγκρουση του μονοθεσίου του με αυτό του Hamilton δεν θα είχε κάποιο αντίκτυπο στον αγώνα, γιατί έτσι και αλλιώς η Red Bull ήταν αργή στο Grand Prix της Βραζιλίας. «Δεν θα είχε κάποιο αντίκτυπο στον αγώνα μου, γιατί ήμασταν πολύ αργοί», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Verstappen στο Sky Sports F1

«Για να είμαι ειλικρινής, πήγα από την εξωτερική πλευρά και αμέσως κατάλαβα ότι δεν θα άφηνε χώρο. Απλά το έκανα, δεν μου άφησε χώρο, οπότε ήξερα ότι θα συγκρουστούμε.

Του κόστισε τη νίκη στον αγώνα, σε μένα ήταν ποινή πέντε δευτερολέπτων. Δεν θα είχε κάποιο αντίκτυπο στον αγώνα μου, γιατί ήμασταν πολύ αργοί.

Αλλά είναι απλά κρίμα, πίστευα ότι θα μπορούσαμε να τρέξουμε αρκετά καλά μαζί, αλλά σαφώς δεν υπήρχε η πρόθεση να αγωνιστούμε», ανέφερε ο Verstappen στο Sky Sports F1 (01′:35”) για τη σύγκρουσή του με το μονοθέσιο της Mercedes-AMG του Hamilton.

Πώς έγινε η σύγκρουση Verstappen-Hamilton

Στο Grand Prix της Βραζιλίας Verstappen και Hamilton είχαν τη στιγμή τους, καθώς τα μονοθέσιά τους συγκρούστηκαν λίγο μετά την επανεκκίνηση του αγώνα, όταν είχε φύγει το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Στη επανεκκίνηση λοιπόν ο George Russell άφησε εκτεθειμένο τον Hamilton που βρισκόταν στην 2η θέση και ο Verstappen που ερχόταν πίσω του βρήκε παράθυρο για να εξαπολύσει επίθεση.

Τα δύο μονοθέσια ήρθαν δίπλα-δίπλα.

Ο Verstappen ήταν από τη δεξιά πλευρά, είχε ανέβει στο kerb, ωστόσο, αν και είχε βρεθεί λίγο πίσω από τον Βρετανό, δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι, με αποτέλεσμα η μπροστινή αεροτομή της Reb Bull να χτυπήσει στο πάτωμα της Mercedes-AMG του Hamilton.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)


Ο Βρετανός βγήκε από την πίστα, ακολούθησε το δρόμο διαφυγής και ξαναμπήκε στον αγώνα έχοντας όμως κατρακυλήσει στην 8η θέση. Από την πλευρά του ο Verstappen χρειάστηκε να μπει στα pit για αλλαγή της μπροστινής πτέρυγας.

Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το 1-2 της Mercedes-AMG, την πρώτη νίκη του George Russell στην F1, τον Hamilton στη 2η θέση και τον Verstappen στην 6η.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.