Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Φρένο στη Volkswagen: Παύση παραγωγής σε αρκετά ηλεκτρικά

Η Volkswagen θέτει σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας βασικές γραμμές παραγωγής με επίκεντρο τα ηλεκτρικά μοντέλα

Φρένο στη Volkswagen: Παύση παραγωγής σε αρκετά ηλεκτρικά

Ο Όμιλος Stellantis δεν είναι ο μόνος που αισθάνεται την κάμψη της ζήτησης. Η Volkswagen επέβαλε διακοπή μιας εβδομάδας στο εργοστάσιο του Zwickau και εξετάζει το ενδεχόμενο να παύσει την παραγωγή και στο Emden. Στο στόχαστρο βρίσκονται κυρίως τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Το κλίμα βαραίνει ολοένα και περισσότερο στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου και η Volkswagen είναι η επόμενη που καλείται να επιβραδύνει. Η ζήτηση για ηλεκτρικά παραμένει χαμηλότερη των προσδοκιών, παρά την πρόσφατη ανάκαμψη πωλήσεων στη Γερμανία. Έτσι, αρκετά εργοστάσια θα σταματήσουν προσωρινά την παραγωγή, με το Zwickau να πλήττεται περισσότερο.

Εκεί κατασκευάζονται τα Volkswagen ID.3ID.4ID.5Cupra Born και Audi Q4 και Q4 Sportback, με την παραγωγή να διακόπτεται για μία εβδομάδα στις αρχές Οκτωβρίου. Το μέτρο έρχεται ύστερα από τη διακοπή κατασκευής των ID.Buzz και Multivan στο Ανόβερο πριν από λίγες ημέρες και πιθανότατα πριν από μια ανάλογη παύση στο Emden, όπου συναρμολογούνται κυρίως τα ID.7 και μέρος των ID.4.

Το μέλλον του Zwickau δείχνει αβέβαιο: Το 2027 η παραγωγή των ID.3, Born και ID.4 θα μεταφερθεί στο Wolfsburg, αφήνοντας πίσω μόνο το Audi Q4, καθώς το ID.5 θα τερματιστεί. Το εργοστάσιο, του οποίου η πλήρης παύση είχε συζητηθεί για το 2024, θα έχει ως μοναδική μελλοντική προοπτική τη δεύτερη γενιά του Q4, το νωρίτερο το 2030.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.