H Mercedes-Benz επενδύει άλλο €1 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Επένδυση ύψους €1 δισ. θα πραγματοποιήσει η Mercedes-Benz, για την αναβάθμιση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη και την Κίνα.

H Mercedes-Benz επενδύει άλλο €1 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως θα επενδύσει το σεβαστό ποσό των 1,06 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αναπροσαρμογή και βελτίωση των μονάδων παραγωγής των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Αυτή η επένδυση θα αφορά τις ευρωπαϊκές και κινεζικές μονάδες παραγωγής της, τα οφέλη της οποίας θα είναι αντιληπτά από το 2024.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων θα διατεθεί για τη συναρμολόγηση των μπαταριών των ηλεκτρικών της μοντέλων, στις μονάδες Kamenz και Bruhl στη Γερμανία. Επίσης θα αναβαθμιστεί και το τεχνολογικό κέντρο της Mercedes-Benz στο Πεκίνο που έχει και το μεγαλύτερο ρόλο στην κατασκευή μπαταριών, αφού οι Γερμανοί πουλούν περισσότερα αυτοκίνητα στην Κίνα από οπουδήποτε αλλού.

Ένα τέταρτο εργοστάσιο μπαταριών στην Koelleda (Γερμανία) θα προστεθεί μόλις λάβει το πράσινο φως από την τοπική κυβέρνηση.

Οι μονάδες του Untertuerkheim και του Πεκίνου θα είναι υπεύθυνες για τις μονάδες της ηλεκτροκίνησης στις οποίες θα ενταχθεί και η μονάδα Sebes της Ρουμανίας. Παράλληλα, στην μονάδα του Αμβούργου και του Untertuerkheim θα συναρμολογούν τους ηλεκτρικούς άξονες καθώς και άλλα εξαρτήματα για τα EV μοντέλα της γερμανικής μάρκας, ενώ όλες οι μονάδες θα αποκτήσουν επιπλέον εργατικές κατοικίες για την εγκατάσταση των εργαζομένων τους.

Τέλος, η μονάδα του Sindelfingen στη Γερμανία θα συνεχίσει να αποτελεί την μονάδα παραγωγής των υπερπολυτελών προτάσεων της Mercedes-Benz, ενώ από το 2024 θα μετατραπεί σε μονάδα παραγωγής των μοντέλων υψηλής τεχνολογίας της φίρμας.

Οι αλλαγές θα επεκταθούν επιπλέον στις μονάδες παραγωγής της Βρέμης και της Ουγγαρίας, οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για τα βασικά μοντέλα της Mercedes-Benz, με τη δεύτερη να έχει πλέον και την αρωγή της μονάδας του Rastatt για αυτό τον σκοπό.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τις όποιες αλλαγές, η Mercedes-Benz διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην τροφοδοτική αλυσίδα εξαρτημάτων και για τα συμβατικά της μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.