ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ποιος μας σπρώχνει στην ηλεκτροκίνηση; Η κλιματική αλλαγή ή μήπως η… Κίνα;

Τελικά ποιος ευθύνεται για τη βιαστική μεταστροφή του συνόλου της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση; Η κλιματική αλλαγή ή μήπως η... Κίνα;

Ποιος μας σπρώχνει στην ηλεκτροκίνηση; Η κλιματική αλλαγή ή μήπως η… Κίνα;

Ο κόσμος επιλέγει την ηλεκτροκίνηση και αγοράζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να προστατέψει το περιβάλλον αλλά και για να αναπνέει καθαρό αέρα στις mega πόλεις αυτού του πλανήτη όπου ζει και κινείται κατά βάση, σε καθημερινό επίπεδο.

Αυτή θα μπορούσε να είναι μια πολύ πειστική δικαιολογία. Ωστόσο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται στα EV λόγω της… Κίνας. Και αυτή είναι η καλύτερη εξήγηση που μπορεί να δοθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Θα ήταν περίεργο να υποστηρίξει κάποιος ότι οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο επιβάλλουν συνεχώς πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς νόμους στα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες, επειδή η Κίνα θέλει άπαντες να στραφούν προς την ηλεκτροκίνηση.

Όσο περίεργο μπορεί να ακούγεται αυτό, άλλο τόσο περίεργο όμως είναι και το γεγονός ότι η Γερμανία δέχτηκε να αγοράζει σχιστολιθικό αέριο από τις ΗΠΑ και όχι το φθηνότερο και άμεσα διαθέσιμο για χρήση μέσω  αγωγών, φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Θα μου πείτε, ότι γι’ αυτό ευθύνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ναι αλλά εδώ μιλάμε για μια χώρα που στηρίζει τη βαριά βιομηχανία της πάνω στο φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο και προτίμησε να αγοράζει το LPG που της πουλούσαν οι ΗΠΑ σε διπλάσια τιμή!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.