ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

To ChatGPT έρχεται στα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz

Το ChatGPT εντάσσεται σιγά σιγά και στα αυτοκίνητα, με την Mercedes-Benz να είναι η πρώτη που συμφώνησε προσθέσει στα μοντέλα της το AI chatbot της OpenAI

To ChatGPT έρχεται στα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz δοκιμάζει το περίφημο ChatGPT ως φωνητικό βοηθό στα αυτοκίνητά της.

Η εταιρεία λέει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να εμπλέκουν το ΑΙ chatbot σε μια ποικιλία συνομιλιών, ζητώντας από «λεπτομέρειες για τον προορισμό τους, μέχρι τι να παραγγείλουν στο εστιατόριο που πάνε» και όλα αυτά διατηρώντας τα χέρια τους στο τιμόνι και τα μάτια τους στο δρόμο!

Το πρόγραμμα beta θα είναι διαθέσιμο σε πάνω από 900.000 οχήματα στις ΗΠΑ που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα infotainment MBUX της Mercedes-Benz. Οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιήσουν το πειραματικό πρόγραμμα από σήμερα, 16 Ιουνίου, με τη φωνητική εντολή “Hey Mercedes, I want to join the beta program”.

Στη συνέχεια, η ενημέρωση θα εγκατασταθεί δωρεάν μέσω over-the-air ενημέρωσης, επεκτείνοντας τις δυνατότητες του υπάρχοντος φωνητικού βοηθού της εταιρείας με τη χρήση του ChatGPT.

Είναι λογικό να αναβαθμιστεί η φωνητική βοηθός της Mercedes-Benz χρησιμοποιώντας τα ίδια γλωσσικά μοντέλα AI που τροφοδοτούν συστήματα όπως το ChatGPT, σημειώνει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωσή της.

Συμπληρώνοντας ότι το λογισμικό ΑΙ θα επιτρέψει στους οδηγούς να αλληλεπιδρούν με τον φωνητικό βοηθό MBUX με μια «πιο φυσική μορφή διαλόγου». Υπάρχει ένα σαφές όφελος εκεί, που σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να θυμούνται συγκεκριμένες φράσεις για να ενεργοποιήσουν ορισμένες λειτουργίες.

Ωστόσο, η ενσωμάτωση φαίνεται επίσης να είναι ένας τρόπος για να πηδήξει κανείς στο τρένο της διαφημιστικής εκστρατείας της τεχνητής νοημοσύνης.

Σε ένα blog post που περιγράφει λεπτομερώς τη συνεργασία, η Microsoft (η οποία υποστηρίζει τη δοκιμή beta μέσω του συστήματος Azure cloud), υπερηφανεύεται ότι η αναβάθμιση ChatGPT θα προσφέρει «διευρυμένη ικανότητα εργασιών» στους οδηγούς της Mercedes-Benz, επιτρέποντάς τους να κάνουν «πολύπλοκες ερωτήσεις» και να συζητούν συνταγές. Αυτό ακούγεται χρήσιμο ή σαν άλλος ένας περισπασμός στο δρόμο;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.