ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Volvo: Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030 χωρίς αστερίσκους

Η Volvo δεσμεύεται από το 2030 να μην πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο με θερμικό μοτέρ, διαθέτοντας παγκοσμίως μια αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα.

Volvo: Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030 χωρίς αστερίσκους

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου EX30, o αναπληρωτής CEO της Volvo, Bjorn Annwall, μίλησε στο Automotive News και δεσμεύτηκε ότι «δε θα πουλήσουμε ούτε ένα αυτοκίνητο που δε θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό μετά το 2030, σε καμία χώρα του κόσμου».

Σε αντίθεση με πολλούς από τους ανταγωνιστές της, η σουηδική φίρμα σκοπεύει να διαθέτει από το 2030 μια αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φυσικά, το ρίσκο αυτής της απόφασης είναι γνωστό για τη Volvo με κύρια απειλή την μείωση των πωλήσεων. Ωστόσο, ο Annwall ισχυρίζεται ότι η συγκέντρωση όλων των πόρων σε μια τεχνολογία δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την κατασκευή των κορυφαίων ηλεκτρικών της αγοράς.

Την ίδια στιγμή, ο CEO της μάρκας, Jim Rowan, πιστεύει ότι η επένδυση στην ηλεκτροκίνηση είναι προτιμότερη από την σπατάλη χρημάτων σε μια παλιά τεχνολογία όπως οι θερμικοί κινητήρες.

«Δεν υπάρχει λόγος να επενδύσεις σε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2029» δήλωσε ο Rowan προσθέτοντας ότι «με τη στρατηγική αυτή θα θυσιάσουμε μέρος των πωλήσεων μας, όμως θα κερδίζουμε πολλά περισσότερα από ότι θυσιάσαμε».

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ, μέχρι το 2026 η Volvo θα παρουσιάσει τουλάχιστον έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα με τις νέες γενιές των S60, S90, XC40, XC60 και XC90 να είναι ηλεκτρικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.g

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.