Γερμανία: Οδηγός έλαβε 159 κλήσεις για παράνομη στάθμευση μέσα σε ένα χρόνο!

Η ασυνείδητη συμπεριφορά του οδηγού έφτασε μέχρι την Κρατική Υπηρεσία Πολιτικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων

Γερμανία: Οδηγός έλαβε 159 κλήσεις για παράνομη στάθμευση μέσα σε ένα χρόνο!

Ένας οδηγός στη Γερμανία, μάλλον το παράκανε, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 159 κλήσεις για παράνομη στάθμευση μέσα σε διάστημα μόλις ενός έτους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί δια βίου το δίπλωμα οδήγησης, κατόπιν απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου του Βερολίνου.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας οδηγός ο οποίος μέσα σε διάστημα ενός χρόνου είχε λάβει συνολικά 174 τροχονομικές κλήσεις, εκ των οποίων οι 159 για παράνομη στάθμεση και οι 15 για υπερβολική ταχύτητα.

Η ασυνείδητη συμπεριφορά του οδηγού έφτασε μέχρι την Κρατική Υπηρεσία Πολιτικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στη δια βίου αφαίρεση της άδειας οδήγησης του άνδρα.

Ο τελευταίος, ο οποίος ήταν κάτοχος διπλώματος από το 1995, επικαλέστηκε ότι οι παραβάσεις τελέσθηκαν με τρία οχήματα που – παρότι ήταν στο όνομά του – δεν οδηγούνταν από τον ίδιον και ως εκ τούτου ισχυρίστηκε ότι ήταν δυνατό να προσδιοριστεί ποιος ακριβώς διέπραξε τα αδικήματα. Παράλληλα, προσπάθησε να μεταπείσει τους δικαστές υποστηρίζοντας ότι η άδεια οδήγησης ήταν υπεραπαραίτητη για την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Αρνούμενος να συμμορφωθεί με την εις βάρος του απόφαση, ο οδηγός μετέφερε την υπόθεση στο Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου, χωρίς ωστόσο να δικαιώνεται, μιας και κρίθηκε ότι ήταν ακατάλληλος να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία οι τροχονομικές «μικροπαραβάσεις», συμπεριλαμβανομένης της παράνομης στάθμευσης, δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την αξιολόγηση της ικανότητας οδήγησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξαίρεση συνιστούν περιπτώσεις – όπως η παρούσα – που υποδηλώνουν απροθυμία του οδηγού να τηρήσει τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε να συνδράμει στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας της οποίας αποτελεί μέρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.