ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Γιατί ο Steve Jobs αγόραζε την ίδια Porsche κάθε έξι μήνες;

Βιολί κι αυτό, κάθε έξι μήνες να αντικαθιστά την κατάμαυρη 911 με μια ολόιδια

Γιατί ο Steve Jobs αγόραζε την ίδια Porsche κάθε έξι μήνες;

Ο Steve Jobs λάτρευε τα σπορ αυτοκίνητα και κάθε έξι μήνες μάλιστα, αγόραζε μια καινούργια Porsche. Πανομοιότυπη με αυτήν που είχε ήδη, κάθε φορά που εμφανιζόταν μια γρατσουνιά στο αυτοκίνητό του.

Αλλά ο λόγος πίσω από την αλλαγή αυτοκινήτου κάθε έξι μήνες ήταν πολύ διαφορετικός κι ελάχιστοι τον γνωρίζουν.

Ο ιδρυτής της Apple αγόραζε μια μαύρη κάμπριο Porsche 911 κάθε έξι μήνες για δεκαετίες. Οι οικείοι του νόμιζαν ότι άλλαζε αυτοκίνητο κάθε φορά που εμφανιζόταν μια γρατσουνιά στο αμάξωμα, αλλά αυτό δεν ήταν καθόλου αλήθεια.

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι παραξενιά κουβαλούσε ο Steve Jobs. Άλλαζε λοιπόν συνέχεια Porsche επειδή μισούσε τις πινακίδες κυκλοφορίας και θεωρούσε ότι καταστρέφουν τη σχεδίαση του αυτοκινήτου. Τότε, στην Καλιφόρνια υπήρχε νόμος που επέτρεπε στους ιδιοκτήτες να μην φορούν πινακίδες για τους πρώτους έξι μήνες ιδιοκτησίας.

Ο Steve Jobs είχε κάνει συμφωνία να νοικιάζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο  180 ημέρες, οπότε δεν χρειαζόταν να φορέσει ποτέ πινακίδα. Ο Jon Callas, ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και μηχανικός λογισμικού της Apple, επιβεβαίωσε την ιστορία σε συνέντευξή του στο ITWire το 2011, λίγους μήνες πριν πεθάνει ο Αμερικανός.

Τότε, υπήρξε η φήμη ότι ο Steve Jobs είχε κάνει συμφωνία με το Υπουργείο Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV) να έχει ένα bar code στο αυτοκίνητό του αντί για πινακίδα κυκλοφορίας. Αλλά η αλήθεια ήταν πολύ πιο απλή: Ήταν αρκετά πλούσιος για να αλλάζει αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα, για οποιονδήποτε λόγο ήθελε.

Η κόρη του Steve Jobs, Lisa Brennan-Jobs, αφηγείται την ιστορία για τον πατέρα της που άλλαζε τις Porsche κάθε λίγους μήνες στα απομνημονεύματά της «Small Fry», απεικονίζοντας τον ως έναν άνθρωπο που δεν ήταν ακριβώς γενναιόδωρος. Και εκείνη νόμιζε ότι ήταν όλα γίνονταν τις γρατσουνιές κι ήλπιζε να πάρει μια από τις 911 που έδιωχνε ο πατέρας της, αλλά δεν της χάρισε ποτέ καμία.

Αντίθετα, δώρισε μια Porsche στον πωλητή Craig Elliot επειδή πούλησε τις περισσότερες μονάδες Macintosh από όλους τους άλλους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αργότερα, άλλαξε μοντέλο κι αντί για Porsche 911, άλλαζε τη Mercedes-Benz SL55 AMG κάθε έξι μήνες. Έτσι, οδηγούσε ακριβώς το ίδιο μοντέλο στο ίδιο ακριβώς χρώμα χωρίς πινακίδες για χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.