ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

H Toyota προχωρά στην μεγαλύτερη αύξηση μισθών της 25ετίας

Στην μεγαλύτερη αύξηση μισθών των τελευταίων 25 ετών προχώρησε η Toyota, ικανοποιώντας αίτημα των εργαζομένων της

H Toyota προχωρά στην μεγαλύτερη αύξηση μισθών της 25ετίας

Όπως ανακοίνωσε χθες η Toyota, μετά από διαπραγματεύσεις έκανε δεκτό το αίτημα των συνδικάτων της για ακόμα μεγαλύτερες απολαβές.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ιαπωνικός κολοσσός συμφώνησε με τα αιτήματα για μηνιαίες αυξήσεις μισθών έως και 28.440 γεν (176 ευρώ) και πληρωμές μπόνους-ρεκόρ. Τηρώντας την πρακτική του παρελθόντος, η εταιρεία δεν έδωσε ποσοστό για την αύξηση του μισθού.

Οι Toyota, Panasonic, Nissan, Nippon Steel και άλλοι μεγάλοι εκπρόσωποι του Japan Inc ολοκλήρωσαν τις ετήσιες διαπραγματεύσεις για τους μισθούς, αποδεχόμενες πλήρως τα αιτήματα των συνδικάτων. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούσαν αυξήσεις 5,85%. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια που διεκδικούν αύξηση υψηλότερης του 5%.

Στην Ιαπωνία υπάρχει κουλτούρα συνεννόησης και συμβιβασμού και σπανίως δημιουργούνται συγκρούσεις μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών. Ωστόσο οι φετινές διαπραγματεύσεις έκρυβαν τις δικές τους ιδιαιτερότητες, καθώς ο πληθωρισμός έχει επιστρέψει στη χώρα, με το κόστος ζωής να αυξάνεται περισσότερο σε σχέση με τους μισθούς.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Yoshimasa Hayashi μιλώντας με τους δημοσιογράφους παραδέχτηκε πως «υπάρχει μια ισχυρή δυναμική για αυξήσεις μισθών. Είναι σημαντικό ότι οι αυξήσεις μισθών θα εξαπλωθούν σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». Να σημειωθεί ότι οι οικονομολόγοι βλέπουν τις ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις ως προϋπόθεση, προκειμένου η Τράπεζα της Ιαπωνίας να κηρύξει το τέλος των αρνητικών επιτοκίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.