124 οχήματα, παραγωγής ετών 2020 έως 2022

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Kosmocar A.E., Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων VW στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για τα μοντέλα Tiguan Plug-in Hybrid, Passat Plug-in Hybrid, Golf Plug-in Hybrid, Arteon Plug-in Hybrid & Multivan T7 Plug-in Hybrid.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 124 οχήματα, παραγωγής ετών 2020 έως 2022. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι πιθανό η ασφάλεια στο σύστημα υψηλής τάσης να έχει παραχθεί με ανεπαρκή ποσότητα της επονομαζόμενης «άμμου πυρόσβεσης».

Σε περίπτωση ενδεχόμενου βραχυκυκλώματος στο σύστημα υψηλής τάσης η ασφάλεια θα καεί όπως προβλέπεται και θα διακόψει τη ροή του ρεύματος, αλλά ενδέχεται να υποστεί θραύση.

Στην περίπτωση αυτή, λόγω της μικρής ποσότητας «άμμου πυρόσβεσης», θα μπορούσε να προκύψει ένα τόξο εκφόρτισης στο εσωτερικό του οχήματος και κατά συνέπεια να δημιουργηθεί κίνδυνος πυρκαγιάς ή/και κίνδυνος τραυματισμού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν γραπτώς ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service VW της εταιρείας Kosmocar A.E. για να τοποθετηθεί συμπληρωματικά ένα προστατευτικό μονωτικό στρώμα μέσα στην μπαταρία υψηλής τάσης.

TAGS: