ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η τιμή του Toyota GR Yaris στη Γαλλία είναι για.. γέλια!

Να κλάψεις ή να γελάσεις; Η γαλλική φορολογία υπερδιπλασιάζει την τιμή του Toyota GR Yaris

Η τιμή του Toyota GR Yaris στη Γαλλία είναι για.. γέλια!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Το Toyota GR Yaris κοστίζει στη γαλλική αγορά σχεδόν €110.000, περίπου διπλάσια τιμή από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές. Μεταξύ των οποίων κι η δική μας.

Αυτό συμβαίνει επειδή στη Γαλλία υπάρχει μια κλιμακωτή επιβάρυνση ανάλογα με τους ρύπους, η οποία εκτοξεύει την τιμή του Toyota GR Yaris σε εξαψήφια επίπεδα.

Μέχρι τα 117 gr CO2, οι νέες ταξινομήσεις δεν επιβαρύνονται με επιπλέον κόμιστρο. Από εκεί και πάνω, αρχίζει μια κλιμακωτή που αυξάνεται ανά επιπλέον gr και φτάνει έως τα €60.000 για όποιο μοντέλο ξεπερνά τα 193 gr CO2.

Η επίσημη τιμή που ορίζει η γαλλική αντιπροσωπεία είναι €46.300 για το Toyota GR Yaris που είναι εξοπλισμένο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Στα €48.800 τιμολογείται η νέα έκδοση με το αυτόματο σασμάν.

Τιμές συμβατές με ό,τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη δηλαδή. Καθώς όμως το χειροκίνητο εκπέμπει 190 gr CO2 ανά χιλιόμετρο, η τιμή του προσαυξάνεται κατά €45.990, οπότε ο αγοραστής θα κληθεί να πληρώσει €92.290.

Το δε αυτόματο, που είναι πιο ρυπογόνο κι εκπέμπει 210 gr ανά χιλιόμετρο, ανήκει στην ανώτατη κατηγορία των άνω των 193 gr, οπότε «καπελώνεται» τα €60 χιλιάρικα. Τουτέστιν, η τιμή του εκτοξεύεται στα €108.800.

Αν κι είμαστε αναμφισβήτητα θαυμαστές του ιαπωνικού μοντέλου, πρέπει να ομολογήσουμε ότι η τιμή είναι εκτός πραγματικότητας. Αν δεν πιστεύετε τις απίστευτες προσαυξήσεις που χρεώνει το γαλλικό κράτος στα νέα μοντέλα, δείτε και μόνοι σας τον αναλυτικό πίνακα.

Η παράλογη επιβάρυνση καθίσταται ακόμα πιο απεχθής και δυσκολοχώνευτη από τη στιγμή που δεν πρόκειται για χρήματα που αντιστοιχούν σε ανώτερη τεχνολογία κι επιδόσεις.

Αλλά σε «κερατιάτικα» που κατευθύνονται κατευθείαν στον κρατικό κορβανά. Κάτι ξέρουμε κι εμείς, που τόσα χρόνια υπομένουμε παράλογα φοροεισπρακτικά μέτρα, Την υψηλή φορολογία στα καύσιμα, τα ληστρικά τέλη κυκλοφορίας για τα παλιότερα μοντέλα και τον φόρο πολυτελείας σύμφωνα με τη χωρητικότητα του κινητήρα.

Και βέβαια, οι Γάλλοι ουσιαστικά αποκλείονται αυτομάτως από όλα τα σπορ θερμικά μοντέλα, αφού μόνο στις εξωτικές κατασκευές που απευθύνονται σε βαθιές τσέπες δεν κάνουν ιδιαίτερη διαφορά τα €60 χιλιάρικα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.