Ήρθε η ώρα να τη σταματήσεις: Η συνήθεια που αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου

Αν αυξήσουμε το βάρος του αυτοκινήτου μας, θα ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα για την ίδια διαδρομή

Ήρθε η ώρα να τη σταματήσεις: Η συνήθεια που αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου

Η άνοδος στις τιμές των καυσίμων που πλήττει τους τελευταίους μήνες τη χώρα μας, άλλαξε το στιλ οδήγησης αρκετών οδηγών και πλέον γνωρίζουν τα βασικά για τον οικονομικό τρόπο οδήγησης.

Ωστόσο, υπάρχει ένα «ξεχασμένο» σημείο στο αυτοκίνητο, και αυτό δεν είναι άλλο από τον χώρο αποσκευών.

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν ασχοληθεί εκτενώς με την μείωση του βάρους των μοντέλων τους και την κατανομή του, χωρίς να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η ασφάλεια των επιβατών τους.

Με αυτό τον τρόπο, δεν κερδίζουμε μόνο σε επιδόσεις και οδικά χαρακτηριστικά, αλλά μειώνεται η μέση κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων.

Αν αυξήσουμε το βάρος του αυτοκινήτου μας, θα ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα για την ίδια διαδρομή, γιατί επηρεάζει άμεσα την κατανάλωση και κατά συνέπεια μειώνει την αυτονομία.

Λάβετε υπόψη ότι η συγκέντρωση αρκετών αντικειμένων στο πορτμπαγκάζ, το μετατρέπει σε μια «αποθήκη» με τροχούς που υποβαθμίζει τα οδικά χαρακτηριστικά του αυτοκίνητου και την πρακτικότητά του.

Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου δεν θα είναι μεγάλη, αλλά είναι αισθητή.

Δεν χρειάζεται να κουβαλάτε όλες τις εποχές του χρόνου τις αλυσίδες χιονιού, τα πράγματα της παραλίας ή μία τεράστια εργαλειοθήκη σε διαδρομές που δεν χρειάζονται.

Για αυτό τον λόγο, πραγματοποιήστε έναν καλό καθαρισμό του χώρου αποσκευών και κρατήστε μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Επιπλέον, μετά την τακτοποίηση θα παρατηρήσετε και περισσότερη ησυχία κατά τις μετακινήσεις, μιας και πολλά αντικείμενα που μπορεί να θορυβούσαν, απουσιάζουν πια από τον χώρο αποσκευών.

Σε περίπτωση όμως που δεν έχει άλλη επιλογή και πρέπει να μεταφέρετε φορτίο στο πορτμπαγκάζ σας, να έχετε κατά νου την σωστή κατανομή του στον χώρο.

Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην τοποθέτηση των αντικειμένων, με τα βαρύτερα να τοποθετούνται χαμηλά και προς το κέντρο, και τα ελαφρύτερα περιμετρικά του χώρου ή πάνω από τα βαρύτερα αντικείμενα.

Αυτό θα βοηθήσει να επηρεαστεί λιγότερο η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, καθώς το υπερβολικό βάρος αυξάνει την απόσταση φρεναρίσματος και το ακανόνιστο μειώνει τη σταθερότητα και την ισορροπία αρκετά πριν το όριο πρόσφυσης.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν υπερβαίνουμε την ικανότητα ρυμούλκησης και έλξης, καθώς και αυτή του φορτίου του αυτοκινήτου μας για επιπλέον λόγους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει το σύστημα μετάδοσης, την ανάρτηση, ακόμη και το πλαίσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.