
Όσοι θυμούνται το Fisker Karma -την πολυτελή υβριδική μπερλίνα που δημιούργησε ο Henrik Fisker στα τέλη της δεκαετίας του 2000- ξέρουν και την περιπετειώδη ιστορία της. Ειρήσθω εν παρόδω την είχαμε δοκιμάσει το 2011.
Η εταιρεία χρεοκόπησε, αναγεννήθηκε, ξανά-χρεοκόπησε, και τελικά τα δικαιώματά της αγοράστηκαν από τον κινεζικό όμιλο Wanxiang, ο οποίος τη συνέχισε με την ονομασία Karma Automotive και το ελαφρώς ανανεωμένο Revero. 
Τώρα, η Karma επιχειρεί ένα άλμα προς τα GT υψηλών επιδόσεων. Η Amaris GT είναι ένα πρωτότυπο διθέσιο κουπέ με μακρύ καπό, πίσω φώτα που θυμίζουν έντονα το αρχικό Karma και σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν 3κύλινδρο κινητήρα τούρμπο (πιθανότατα καταγωγής BMW) με δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.