ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω λάδια στον κινητήρα του αυτοκινήτου μου;

Οι συνιστώσες που ορίζουν κάθε πότε χρειάζεται αντικατάσταση το λιπαντικό του κινητήρα είναι πολλές: Από τις συστάσεις του κατασκευαστή μέχρι το στιλ οδήγησης…

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω λάδια στον κινητήρα του αυτοκινήτου μου;

Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς λιπαντικό κινητήρα. Το «λάδι» εκτός του ότι λιπαίνει τα εξαρτήματα του μοτέρ, καθαρίζει και προστατεύει τα εσωτερικά μέρη από τη διάβρωση και βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κινητήρα.

Όμως, όπως όλα τα υγρά στον κινητήρα, έτσι και το λιπαντικό με την πάροδο του χρόνου χάνει σταδιακά τις λιπαντικές και άλλες ιδιότητές του.

Γι’ αυτό και η τακτική αλλαγή του είναι απαραίτητη για τη σωστή συντήρηση και υγεία του κινητήρα.

Η τακτική αλλαγή λιπαντικού όμως, όχι μόνο υποστηρίζει την ομαλή λειτουργία τον κινητήρα, αλλά συμβάλλει και στην αποδοτικότητα, εξοικονομώντας καύσιμο, ως εκ τούτου μειώνει τις εκπομπές.

Τι θα συμβεί αν δεν αλλάξω τακτικά λιπαντικό κινητήρα;

Η μη αντικατάσταση του λιπαντικού του κινητήρα μπορεί να έχει μια σειρά από συνέπειες: Από την ακύρωση της εργοστασιακής εγγύησης έως πολύ σοβαρή ζημιά στον κινητήρα.

Προβλήματα δυνητικά δαπανηρά. Όλα αυτά λοιπόν, μπορούν να αποφευχθούν αν αλλάζετε τακτικά το λιπαντικό του κινητήρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.