ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου όταν το παρκάρεις έξω

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την προστασία του αυτοκινήτου σου

Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου όταν το παρκάρεις έξω

Με αυτά τα απλά κόλπα θα προστατεύσεις το αυτοκίνητο σου όταν το παρκάρεις έξω.

Παρακάτω ακολουθούν συμβουλές που θα σε βοηθήσουν και το αυτοκίνητό σου θα σε ευγνωμονεί για πάντα.

Καθημερινά

Προσπάθησε να μην παρκάρεις κάτω από δέντρα. Αυξάνεις τις πιθανότητες να το βρεις γεμάτο κουτσουλιές ενώ η γύρη και τα κλαράκια που μπορούν να πέσουν θα βλάψουν το εξωτερικό του οχήματος.

Χρησιμοποίησε ηλιοπροστασία. Η υπεριώδης ακτινοβολία και η υψηλή θερμότητα μπορεί να επιβαρύνουν και να καταστρέψουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου με την πάροδο του χρόνου. Για να το μετριάσεις, βάλε ηλιοπροστασία κάτω από το παρμπρίζ σου. Θα μπλοκάρει τον ήλιο και θα διατηρήσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου πιο δροσερό, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό τους φωτεινούς, ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Κάθε εβδομάδα ή κάθε 15 μέρες

Πλύνε το αυτοκίνητό σου. Όταν το παρκάρεις έξω, μαζεύει βρομικά και επομένως το τακτικό πλύσιμο είναι απαραίτητο. Το πλύσιμο κάθε εβδομάδα ή κάθε 15 μέρες θα εξασφαλίσει ότι θα αφαιρέσεις τα υπολείμματα που μπορούν να βλάψουν το εξωτερικό του οχήματος.

Κάθε μήνα

Κέρωσε το όχημα. Το κέρωμα όχι μόνο θα κάνει το αυτοκίνητό σας να φαίνεται ωραίο και λαμπερό, αλλά θα παρέχει και ένα προστατευτικό στρώμα στο χρώμα του. Τα κεριά αυτοκινήτου διαρκούν δύο έως τέσσερις μήνες, αλλά αν το παρκάρεις σε εξωτερικό χώρο, το κερί θα φθείρεται πιο γρήγορα, γι’ αυτό πρέπει να το κερώσεις μία φορά το μήνα.

Εφάρμοσε προστατευτικά. Ενώ η χρήση ηλιοπροστασίας θα βοηθήσει πολύ στην προστασία του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας, για πρόσθετη προστασία, εφάρμοσε ένα προστατευτικό εσωτερικού χώρου με προστασία UV στο ταμπλό και τις δερμάτινες επενδύσεις μία φορά το μήνα.

Τι συμβαίνει με το κάλυμμα αυτοκίνητου;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα κάλυμμα αυτοκινήτου είναι ιδανικό αν σκοπεύεις να το παρκάρεις και να μην το χρησιμοποιήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα έναν χρόνο. Αν το χρησιμοποιείς συχνά, το να βγάζεις και να τοποθετήσεις συνέχεια το κάλυμμα, αυξάνει τις πιθανότητες να το γρατσουνίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.