Όπως ίσως γνωρίζετε κάθε κατασκευαστής κινητήρων έχει βάσει κανονισμών τη δυνατότητα να προβεί σε 32 αλλαγές στην υβριδική μηχανή του κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στη Ferrari είχαν ήδη κάνει τις 26 από αυτές τις αλλαγές και αξιοποίησαν άλλες δυο αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι αλλαγές που έκαναν οι κόκκινοι αυτή τη φορά είναι στον υπερτροφοδότη του θερμικού κινητήρα V6, 1.6lt. 

Ο Φέτελ χτες ήταν ανταγωνιστικός σε χρόνους και πλασαρίστηκεανάμεσα στις δυο Mercedes στη 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο Λιούις Χάμιλτον που χτες ήταν ταχύτερος όλων επισήμανε τη βελτίωση της Ferrari: “Σίγουρα έχουν κερδίσει σε τελική ταχύτητα. Είναι εντυπωσιακή η βελτίωση από το νέο turbo. Βέβαια δεν ξέρω αν χρησιμοποίησαν τις πιο επιθετικές χαρτογραφήσεις για να δοκιμάσουν τη μετατροπή”.

Ο Φέτελ μιλώντας χτες το βράδυ για την αναβάθμιση στην ισχύ της Ferrari τόνισε: ” Το μονοθέσιο ήταν καλό σήμερα αν και λίγο νευρικό, πράγμα φυσιολογικό σε μια πίστα με τόσα κερμπ και αναπηδήσεις. Ότι φέραμε εδώ για πρώτη φορά δουλεύει φυσικά είναι ακόμη νωρίς για να δηλώσω απόλυτα ικανοποιημένος”.

Ο Ράικονεν συμπλήρωσε: “Προφανώς δε θα χρησιμοποιούσαμε τα νέα εξαρτήματα αν δε βελτίωναν το μονοθέσιο”. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μένει να δούμε αν θα μπορέσουν τα κόκκινα μονοθέσια σήμερα στις κατατακτήριες δοκιμές να διεκδικήσουν θέση στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Οι δοκιμές θα διεξαχθούν στις 20:00 ώρα Ελλάδος.