ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μπαταρία αυτοκινήτου: Τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι η «ζωή» της τελειώνει

Ορισμένα σημάδια που καλό είναι να γνωρίζετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι η «ζωή» της τελειώνει

Η μπαταρία του αυτοκινήτου σας θα σας προειδοποιήσει ότι πρέπει να αντικατασταθεί με ορισμένα σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε.

Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα μιας εξαντλημένης μπαταρίας ή τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ζυγώνει στο τέλος της ζωής της;

Παρακάτω επισημαίνουμε ορισμένες προειδοποιήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν η μπαταρία του αυτοκίνητου σας εξαντλείται. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να λάβετε ορισμένα προληπτικά μέτρα για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

1. Δυσκολία εκκίνησης κινητήρα

Ένα από τα πιο γνωστά συμπτώματα μιας εξουθενωμένης ή νεκρής μπαταρίας είναι η αδυναμία εκκίνησης (ή και καθόλου) του κινητήρα. Εάν παρατηρήσετε δυσκολία ή προβλήματα στην ανάφλεξη την ώρα που προσπαθείτε να θέσετε σε λειτουργία τον κινητήρα, τότε θα ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας.

2. Ενεργοποίηση της προειδοποιητική λυχνίας στον πίνακα οργάνων

Εάν η ένδειξη της μπαταρίας στον πίνακα οργάνων ανάψει και παραμείνει αναμμένη, τότε μπορεί να υπάρχουν κάποια προβλήματα με τα ηλεκτρονικά ή την σύνδεση της μπαταρίας. Η λυχνία σε σχήμα μπαταρίας, μπορεί να ενεργοποιηθεί από χαλάρωση των καλωδίων στους πόλους, διάβρωση της μπαταρίας, προβλήματα με τον εναλλάκτη, την τάση ή με σφάλματα σε άλλα εξαρτήματα.

3. Εξασθένιση φωτισμού

Ο φωτισμός του αυτοκινήτου μπορεί να μαρτυρήσει την κατάσταση της μπαταρίας. Εάν παρατηρήσετε ότι οι προβολείς του αυτοκίνητου έχουν μειωμένη ένταση, ή ακόμα και να τρεμοπαίζουν ή να σβήνουν, τότε να ξέρετε ότι υπάρχει πρόβλημα παροχής ενέργειας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνίσταται να επισκεφθείτε ένα συνεργείο για αντικατάσταση της μπαταρίας.

4. Ορατή διάβρωση στη μπαταρία

Εάν παρατηρήσετε λευκή, πράσινη ή καφέ οξείδωση στους πόλους της μπαταρίας, να ξέρετε ότι η μπαταρία δεν λειτουργεί προβλεπόμενα και προσφέρει μειωμένη απόδοση. Η διάβρωση συμβαίνει όταν το οξύ της μπαταρίας έρχεται σε επαφή με τα εξωτερικά μεταλλικά μέρη της μπαταρίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί υπερφόρτιση ή αποφόρτιση.

5. Περίεργη μυρωδιά

Σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή σας μια περίεργη μυρωδιά, όπως αυτή που έχουν τα κλούβια αυγά, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι υπάρχουν προβλήματα με την μπαταρία του αυτοκίνητου σας. Η οσμή μπορεί να προέρχεται από διαρροές ή υπολείμματα στο εσωτερικό της μπαταρίας, κάτι που μαρτυρά ότι η μπαταρία έχει εξαντληθεί.

6. Διογκωμένη θήκη μπαταρίας

Εάν δείτε την θήκη της μπαταρίας «πρησμένη», είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν προβλήματα στο εσωτερικό της, όπως σπασίματα ή διαρροές. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να προκληθεί από υπερφόρτιση ή τις χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί η θήκη της μπαταρίας.

7. Ηλικία μπαταρίας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ηλικία της μπαταρίας αποτελεί σίγουρα έναν δείκτη της φθοράς της. Με την πάροδο του χρόνου, η απόδοση της μπαταρίας μειώνεται και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, θα πρέπει να προχωρήσετε σε αντικατάστασή της. Για να είστε σίγουροι, καλό είναι να προχωράτε σε αλλαγή της κάθε 3 με 5 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.