ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Νέα συσκευή στο «οπλοστάσιο» της Τροχαίας: Εντοπίζει ναρκωτικές ουσίες (βίντεο)

Η συσκευή χρησιμοποιείται ήδη στη Ρουμανία

Νέα συσκευή στο «οπλοστάσιο» της Τροχαίας: Εντοπίζει ναρκωτικές ουσίες (βίντεο)

Στο «οπλοστάσιο» των αστυνομικών Αρχών της Ευρώπης προστίθεται μια νέα συσκευή η οποία θα εντοπίζει όσους οδηγούς έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ως γνωστόν, το αλκοόλ δεν είναι η μοναδική ουσία η οποία μπορεί να περιορίσει την αντίληψη ενός οδηγού και την ικανότητά του να κινηθεί με ασφάλεια σε έναν δημόσιο δρόμο. Εξίσου επικίνδυνη είναι και η χρήση ναρκωτικών, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι αστυνομικές αρχές ανά την Ευρώπη εξοπλίζονται με ένα νέο «όπλο», το οποίο θα επιτρέπει τον εντοπισμό εκείνων των οδηγών που έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η συγκεκριμένη συσκευή, η οποία χρησιμοποιείται Ρουμανία, έχει παρόμοια λειτουργία με εκείνη των γνώριμων στους περισσότερους αλκοτέστ, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δε λαμβάνει υπόψη της τον αέρα που εκπνέει ο εξεταζόμενος οδηγός αλλά απαιτεί τη λήψη δείγματος σάλιου.

Η διαδικασία ξεκινά με την τοποθέτηση ενός ειδικού σπόγγου κάτω από τη γλώσσα του οδηγού, ενώ στη συνέχεια το μικρό αυτό «σφουγγαράκι» αφαιρείται και εισέρχεται στη συσκευή η οποία και ξεκινά τη διαδικασία της ανάλυσής του.

Η διάρκεια της ανάλυσης εξαρτάται από την κατηγορία της ναρκωτικής ουσίας που έχει κάνει χρήση ο εξεταζόμενος, σε κάθε περίπτωση ωστόσο δεν ξεπερνά τα μερικά λεπτά.

Σημειώνεται ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει τόσο χρηματικά πρόστιμα, όσο και διοικητικές ποινές για όσους εντοπιστούν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή φαρμακευτικών ουσιών. Ειδικότερα, ο παραβάτης τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ, με ποινή φυλάκισης δύο μηνών, ενώ αφαιρείται και η άδεια οδήγησης για 2 έως 6 μήνες.

Πιστεύετε ότι η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό πρόκειται περί:

  • Επαναλαμβανόμενου βιασμού από τους πελάτες του μαστροπού Η.Μίχου; (7%, 884 Votes)
  • Δράσεις εγκληματικής οργάνωσης εκπόρνευσης ανηλίκου; (17%, 2.220 Votes)
  • Και των δύο (73%, 9.352 Votes)
  • Κανένα από τα δύο (2%, 280 Votes)

Σύνολο ψήφων: 12.736

Loading ... Loading ...
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.