ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο όμιλος της Hyundai «σπάει» το εμπάργκο στη Ρωσία – Θα συνεχίσει να στέλνει αυτοκίνητα

Η ρώσικη αγορά αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές για τους Κορεάτες

Ο όμιλος της Hyundai «σπάει» το εμπάργκο στη Ρωσία – Θα συνεχίσει να στέλνει αυτοκίνητα

Οι περισσότεροι κατασκευαστές οχημάτων που βρίσκονται σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Ιαπωνία έχουν αναστείλει τις εξαγωγές των μοντέλων τους στη Ρωσία, ως μέρος των κυρώσεων λόγω της επέμβασης στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Ν. Κορέας, ο όμιλος της Hyundai, φαίνεται ότι θα συνεχίσει τις εμπορικές συναλλαγές του με τη Ρωσία, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ως χώρα η Ν. Κορέα έχει καταδικάσει επίσημα την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Συμπλέοντας με τον δυτικό κόσμο οι Ασιάτες έχουν ήδη προχωρήσει στις δικές τους εμπορικές κυρώσεις που περιλαμβάνουν την απαγόρευση εξαγωγών προϊόντων προς τη Ρωσία που μπορούν να θεωρηθούν στρατηγικής σημασίας για την επιχείρηση της στην Ουκρανία, ενώ έχει αποκλείσει από το σύστημα SWIFT και κάποιες από τις τράπεζες της χώρας.

Ανάμεσα σε αυτά τα προϊόντα είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι ημιαγωγοί, οι αισθητήρες, χερσαία και εναέρια συστήματα πλοήγησης.

Όπως φαίνεται όμως, και σύμφωνα με αναφορές του ειδησεογραφικού πρακτορείου της Ν. Κορέας «Yon hap» που επικαλείται το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, σε αυτά τα προϊόντα δεν περιλαμβάνονται τα αυτοκίνητα, τα κινητά τηλέφωνα και οι οικιακές συσκευές, τα οποία δεν προορίζονται για στρατιωτικούς σκοπούς.

Μάλιστα, η αναφορά κάνει λόγο για απόφαση της Χώρας να συνεχίσει με αυτές τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, έπειτα και από συζητήσεις με το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, μιας χώρας που ως γνωστό έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Ν. Κορέα, οι οποίοι δεν περιορίζονται στις εμπορικές σχέσεις.

Έτσι οι Hyundai, Kia και Genesis θα συνεχίσουν να εξάγουν οχήματα στη ρώσικη αγορά που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές για τους Κορεάτες.

Να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις του Hyundai Group στη ρώσικη αγορά ξεπέρασαν το 2021 τα 373.000 αυτοκίνητα με συνολικό εγχώριο μερίδιο που έφτασε στο εντυπωσιακό 22,5%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ρώσικο έδαφος βρίσκεται επίσης και εργοστάσιο του ομίλου της Hyundai, όπου κατασκευάζονται μεταξύ άλλων τα Kia Sportage και Hyundai Palisade, με ετήσια παραγωγή που πλησιάζει ετησίως τις 240.000 μονάδες και εξαγωγές τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες αγορές στον πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.