Οι συμβουλές που θα σε σώσουν: Δες τι πρέπει να κάνεις για να «καίει» λιγότερη βενζίνη το αυτοκίνητό σου

Σίγουρα το μοντέλο του αυτοκινήτου και η παλαιότητα παίζουν σημαντικό ρόλο

Οι συμβουλές που θα σε σώσουν: Δες τι πρέπει να κάνεις για να «καίει» λιγότερη βενζίνη το αυτοκίνητό σου

Είναι γνωστό πως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν το πόση βενζίνη καίει ένα αυτοκίνητο.

Σίγουρα το μοντέλο του αυτοκινήτου και η παλαιότητα παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μάλιστα όταν η βενζίνη σου κοστίζει πολύ, αυτό επηρεάζει και το ταξίδι που σκέφτεσαι να κάνεις. Κι αυτό γιατί εκτός από τα καύσιμα πρέπει να υπολογίζεις τα διόδια και άλλα έξοδα.

Ωστόσο υπάρχουν μερικά κόλπα και μυστικά που μας βοηθούν να κάνουμε οικονομία στη βενζίνη και κατ’ επέκταση στα ταξίδια μας.

Δες παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Μην αφήνεις τον ζεστό ή κρύο αέρα του στο αυτοκίνητο ανοιχτό. Φροντίστε να το κλείνεις κατά διαστήματα μιας απορροφά ενέργεια και κοστίζει.

Απόφυγε την απότομη επιτάχυνση. Έχει παρατηρηθεί ότι όσο πιο απότομα επιταχύνουμε στο αυτοκίνητο τόσο περισσότερο καύσιμο καίει ο κινητήρας. Προτιμούμε τη σταθερή οδήγηση.

Μην παραφορτώνεις το αυτοκίνητο με περιττό βάρος ειδικά όταν ετοιμάζεσαι για ταξίδι. Το βαρύ αυτοκίνητο καίει και πιο πολύ. Ακόμη και 40% μπορεί να αυξηθεί η επιβάρυνση ενώ καλό θα είναι να αποφεύγεις τις μπαγκαζιέρες. Αυξάνουν την αντίσταση του αέρα και η κίνηση του αμαξιού γίνεται πιο δύσκολη και ακριβή.

Ελέγχεις πάντα για τον σωστό αέρα στα ελαστικά. Αυτός ο έλεγχος βοηθά όχι μόνο στην πιο ασφαλή μετακίνηση αλλά επίσης και στο να πατά μικρότερο μέρος του πέλματος του ελαστικού στο οδόστρωμα. Έτσι μειώνονται οι τριβές και να καταναλώνεται λιγότερη βενζίνη στο αυτοκίνητο

Μην παραγεμίζεις το ρεζερβουάρ. Πολλές φορές η θερμική διαστολή του καυσίμου έχει ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση και άρα τη σπατάλη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιλέγεις το κατάλληλο και όχι το πιο φθηνό καύσιμο. Ένα ενισχυμένο καύσιμο ίσως στοιχίζει λίγο παραπάνω αλλά τελικά η απόδοσή του να είναι τέτοια που στο τέλος να είναι συμφέρουσα για το πορτοφόλι μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.