Οι χειρότερες ημέρες της εβδομάδας για να βάλετε βενζίνη – Τι έδειξε έρευνα

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπάρχουν μικρές αλλά για κάποιους σημαντικές διακυμάνσεις

Οι χειρότερες ημέρες της εβδομάδας για να βάλετε βενζίνη – Τι έδειξε έρευνα

Αν μέχρι σήμερα νομίζατε ότι όλες οι ημέρες της εβδομάδας είναι ίδιες και ως εκ τούτου… ιδανικές για να βάλετε βενζίνη στο αυτοκίνητό σας, τότε ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε.

Συγκεκριμένα, έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα ενδεχομένως μπορεί να εντοπίσει κανείς παρατηρώντας σε καθημερινή βάση τις τιμές των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Αναλύοντας τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της, σύμφωνα με το Car and Motor, η πλατφόρμας σύγκρισης τιμών βενζίνης και diesel κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπάρχουν μικρές αλλά για κάποιους σημαντικές διακυμάνσεις, οι οποίες μάλιστα δεν οφείλονταν σε αυξομειώσεις των διεθνών τιμών του «μαύρου χρυσού».

Ο λόγος πίσω από τις διακυμάνσεις αυτές δεν ήταν άλλος από τη ζήτηση, η οποία δεν διαθέτει την ίδια «ένταση» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, επηρεάζοντας ως έναν βαθμό και την τιμή των υγρών καυσίμων που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής.

Τι έδειξε η έρευνα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι χειρότερες ημέρες της εβδομάδας για να επισκεφθεί κανείς ένα βενζινάδικο είναι η μέση της εβδομάδας.

Καταρρίπτοντας, έτσι, τον μύθο ότι το Σάββατο ή την Κυριακή οι τιμές των καυσίμων βρίσκονται στο υψηλότερο-εβδομαδιαίο σημείο τους.

Μάλιστα, τον τίτλο της χειρότερης ημέρας για να ανεφοδιαστεί κανείς απέσπασε η Πέμπτη.

Η Τετάρτη είναι η δεύτερη χειρότερη ημέρα της εβδομάδας, ενώ εκείνη με τις χαμηλότερες τιμές είναι η Δευτέρα.

Μάλιστα, η Δευτέρα κατέχει διαχρονικά τον τίτλο της φθηνότερης ημέρας, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που τολμούν με την ψυχολογία της… Τσαγκαροδευτέρας να επισκεφθούν το βενζινάδικο προχωρώντας στον ανεφοδιασμό του οχήματός τους.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι και η Παρασκευή βρίσκεται κοντά στα επίπεδα της Δευτέρας, μολονότι πολλοί θα σπεύσουν εκείνη την ημέρα ώστε να ανεφοδιαστούν ενόψει του Σαββατοκύριακου.

Πέρα από την ημέρα επίσκεψης, βαρύνουσας σημασίας για την τιμή της βενζίνης και του diesel έχει και η τοποθεσία του πρατηρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως γνωστόν σε κλειστούς αυτοκινητοδρόμους οι τιμές είναι σαφώς υψηλότερες από ότι στον αστικό ιστό, ενώ το ίδιο ισχύει και σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου το δυσπρόσιτο ενδεχομένως να δικαιολογεί τη διαφορά που παρουσιάζεται στις αντλίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.