ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας: Πότε και πόση βενζίνη πρέπει να βάζουμε;

Πώς θα μειώσετε την κατανάλωση

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας: Πότε και πόση βενζίνη πρέπει να βάζουμε;

Οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και δύσκολα θα τις δούμε σύντομα να πέφτουν.

Οπότε πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να προστατεύσουμε το πορτοφόλι μας, χωρίς ωστόσο να καταστρέψουμε το αυτοκίνητό μας.

Πώς θα καταφέρουμε; Εστιάζοντας και στο ρεζερβουάρ του οχήματος.

Αυτό πρέπει να προσέχουμε με το γέμισμα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας για να εξοικονομήσουμε σωστά καύσιμο είναι να μην φτάνουμε στα δύο άκρα: να μην κινούμαστε δηλαδή ούτε με το λαμπάκι της ρεζέρβας αναμμένο, ούτε όμως και να έχουμε το ρεζερβουάρ μας διαρκώς φουλαρισμένο.

Με τα οφέλη στην οικονομία να προκύπτουν κυρίως στο αστικό περιβάλλον, λόγω του συνεχούς «σταμάτα-ξεκίνα» που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί, στο ρεζερβουάρ θα πρέπει να υπάρχει, όσο πιο συχνά γίνεται, ποσότητα καυσίμου που να το γεμίζει περίπου μέχρι το μισό.

Γι’ αυτό καλό είναι να γεμίζει το ρεζερβουάρ όταν η σχετική ένδειξη βρίσκεται στο ένα τέταρτο περίπου ή στο 20-25% αν προτιμάτε.

Στο ρεζερβουάρ χρειάζεται να υπάρχει πάντα επαρκής ποσότητα καυσίμου-και όχι να οδηγούμε με το λαμπάκι αναμμένο- γιατί έτσι προστατεύεται εσωτερικά από την οξείδωση και τη σκουριά.

Την ίδια στιγμή, με επαρκή ποσότητα στο ρεζερβουάρ προστατεύεται η αντλία του καυσίμου, το κύκλωμα αλλά και ο ίδιος ο κινητήρας.

Σε αντίθεση περίπτωση, αν κυκλοφορούμε συχνά με το ρεζερβουάρ φουλαρισμένο, τότε το διπλάσιο σε βάρος καύσιμο που μεταφέρεται βάζει το δικό του λιθαράκι στην αύξηση της κατανάλωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην ξεχνάμε ότι ένας από τους τρόπους για να μειώσουμε την κατανάλωση του αυτοκινήτου μας, είναι να αφαιρέσουμε από την καμπίνα και από το χώρο αποσκευών οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.