ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Και στο IS ο 2λιτρος turbo της Lexus. [video]

Και στο IS ο 2λιτρος turbo της Lexus. [video]

Μετά το ΝΧ στις αρχές του χρόνου και το RX μέχρι να τελειώσει το 2015 η Lexus, η ιαπωνική θυγατρική της Toyota, έρχεται να ανακοινώσει ότι τον κινητήρα 2.0 λίτρων turbo βενζίνης D-4ST θα τον φορέσει και στο sport/sedan της το IS, που θα ονομάζεται πλέον IS 200t.

O κινητήρας D-4ST αποδίδει 245 ίππους και 345 Nm, ικανοποιητικές τιμές για έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή χρήση και ταξίδια, χωρίς τεράστια κατανάλωση. Ο κινητήρας της Lexus είναι υψηλής τεχνολογίας. Οι αυλοί εξαγωγής γίνονται 4 σε 2 ΜΕΣΑ στην κυλινδροκεφαλή και από εκεί οι δύο σωλήνες κατευθύνονται σε μία τουρμπίνα διπλού ρότορα. 

Το turbo συμπιέζει τον αέρα στους κυλίνδρους μέσα από ένα intercooler υγρού ψυκτικού, που κατεβάζει ακόμη περισσότερο την θερμοκρασία του. Το intercooler είναι τοποθετημένο πάνω στον κινητήρα, για να μειώνεται το μήκος των σωλήνων, άρα η πτώση πίεσης και το turbo lag! Tον ίδιο στόχο έχει και o μεταβλητός έλεγχος της waste gate (βαλβίδας ανακούφισης), που μειώνει την επιστροφή πίεσης, αυξάνοντας την οικονομία.

Η ολοκλήρωση των αυλών εξαγωγής μέσα στην κυλινδροκεφαλή έχει σαν αποτέλεσμα η θερμοκρασία των καυσαερίων να έρχεται γρήγορα μέσα στα ανεκτά πλαίσια, κάτι που δίνει ζωή στον καταλύτη και κάνει τον κινητήρα να δουλεύει πιο γρήγορα στη στοιχειομετρική αναλογία αέρα/καυσίμου.

Ο κινητήρας διαθέτει και σύστημα μεταβλητού χρονισμού, που αλλάζει τους κύκλους λειτουργίας ανάμεσα σε αυτούς του Otto και του Atkinson.  Έτσι εξασφαλίζεται άμεση απόκριση, μεγάλη απόδοση και χαμηλή κατανάλωση. Έτσι επιτυγχάνεται τελική 230 χ.α.ω., 0-100 σε 7 δευτερόλεπτα και κατανάλωση κάτω από τα 7 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Προηγμένο είναι και το D-4ST (Direct injection 4 stroke gasoline engine Superior version with Turbo), το σύστημα ψεκασμού του καυσίμου. Συνδυάζει ένα σύστημα υψηλής πίεσης για άμεσο ψεκασμό μέσα στους κυλίνδρους και ένα χαμηλής για ψεκασμό στους αυλούς εισαγωγής, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη λειτουργία σε όλο το φάσμα των στροφών.

Ο προηγμένος αυτός κινητήρας συνδυάζεται με το 8άρι Sport Direct Shift κιβώτιο ταχυτήτων που εξελίχθηκε ειδικά για το υψηλής απόδοσης RC F.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.