Μέσα στη χρονιά το λανσάρισμα της νέας BMW i5

H νέα γενιά της 5 Series θα λανσαριστεί τον Οκτώβριο περιλαμβάνοντας στην γκάμα της τόσο τις ηλεκτρικές i5 και i5 Touring όσο και μια ηλεκτρική έκδοση με την υπογραφή της BMW M

Μέσα στη χρονιά το λανσάρισμα της νέας BMW i5

Ο Βαυαρός κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για την όγδοη γενιά της 5 Series που θα λανσαριστεί τον Οκτώβριο.

Στην γκάμα της, η νέα BMW 5 Series θα περιλαμβάνει και τις αμιγώς ηλεκτρικές i5 και i5 Touring

Παράλληλα, ο CEO της μάρκας, Oliver Zipse, επιβεβαίωσε ότι η μπερλίνα θα είναι διαθέσιμη και σε μια ηλεκτρική έκδοση με την υπογραφή της BMW M, τονίζοντας ότι η i4 M50 ήταν το best-seller του τμήματος M τη χρονιά που μας πέρασε.

Κάτω από το καπό, η 5 Series θα εξοπλίζεται με μια ευρεία γκάμα ήπια και plug-in υβριδικών συνόλων και όπως και ο προκάτοχος της θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR. Από την πλευρά της, η BMW ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο θα είναι η πιο δυναμική και άνετη 5 Series στην ιστορία.

Οι ηλεκτρικές i5 και i5 Touring θα βασίζονται και αυτές στην πλατφόρμα CLAR και οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν το ηλεκτρικό σεντάν να είναι διαθέσιμο με τα σύνολα μοτέρ-μπαταρίας της μικρότερης i4.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία είναι διαθέσιμη σε πισωκίνητες εκδόσεις με ισχύ 286 PS και 340 PS που συνεργάζονται με μπαταρίες ωφέλιμης χωρητικότητας 67 και 80,7 kWh αντίστοιχα. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η τετρακίνητη έκδοση M50 συνδυαστικής απόδοσης 544 PS.

Η νέα BMW 5 Series θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing πλάι στις 7 Series, 8 Series και iX. Στην ίδια μονάδα θα κατασκευαστούν τα ηλεκτρικά μοτέρ και οι μπαταρίες της i5.

Aξίζει να σημειώσουμε ότι από τo ντεμπούτο της πρώτης γενιάς το 1972, η BMW έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατ. αντίτυπα της 5 Series.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.