ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέο Toyota bZ3: Ιαπωνική απάντηση στο Model 3

Η Toyota παρουσίασε και επίσημα το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της

Νέο Toyota bZ3: Ιαπωνική απάντηση στο Model 3

Ο ιαπωνικός κολοσσός παρουσίασε το δεύτερο μέλος της ηλεκτρικής του γκάμας που ακούει στο όνομα Toyota bZ3.

Tο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν βάζει στο στόχαστρο το Tesla Model 3 και θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην αγορά της Κίνας.

Έχει μήκος 4.725 mm, ύψος 1.475 mm, πλάτος 1.835 mm και μεταξόνιο 2.880 mm, με συντελεστή οπισθέλκουσάς 0,218.

Εξωτερικά κινείται στη σχεδιαστική γλώσσα του νέου Toyota bZ4X, έχοντας παράλληλα στοιχεία και από το υδρογονοκίνητο Mirai. Περνώντας στο εσωτερικό, η κυριότερη διαφορά σε σχέση με το SUV αδελφάκι του βρίσκεται στην οθόνη του infotainment που στην περίπτωση του bZ3 είναι κάθετα τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό.

To bZ3 εξελίχθηκε σε συνεργασία με την BYD και όπως το Toyota bZ4X βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα e-TNGA. Η χωρητικότητα της μπαταρίας και οι τιμές ισχύος του μοντέλου παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστες.

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι η αυτονομία του χάρη στις μπαταρίες της BYD θα ξεπερνά τα 600 km. Παράλληλα, η Toyota υπόσχεται ότι η μπαταρία διατηρεί το 90% της χωρητικότητας της μετά από δέκα χρόνια ζωής.

Η Toyota αναφέρει ότι το bZ3 είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για την Kίνα και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει λόγο για πιθανή διάθεση του και σε άλλες αγορές. Εκεί, το bZ3 θα κοστίζει περίπου 28.000 δολάρια και θα είναι δηλαδή σχεδόν 10.000 δολάρια φθηνότερο από την τιμή εκκίνησης του Tesla Model 3.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο DRIVE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.