ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέο Volvo EX90: Το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην ιστορία της Volvo (βίντεο)

Η σουηδική φίρμα παρουσίασε τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα, το Volvo EX90, με τους ιθύνοντες της να περιγράφουν το 7θέσιο SUV ως το πιο ασφαλές μοντέλο στην ιστορία της

Νέο Volvo EX90: Το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην ιστορία της Volvo (βίντεο)

Έφτασε η στιγμή για την αποκάλυψη του Volvo ΕΧ90, της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας των Σουηδών. To νέο SUV όπως και το Polestar 3 και η Lotus Eletre βασίζεται στην πλατφόρμα SPA2 της Geely και μπορεί να μεταφέρει στην καμπίνα του έως επτά επιβάτες.

Στον τομέα της εμφάνισης η Volvo ισχυρίζεται ότι το μήκους 5.037 mm EX90, σμίγει τη λειτουργικότητα με το σκανδιναβικό ντιζάιν. Τα LED φώτα εμπρός έχουν σχήμα «Τ», πίσω έχουν σχεδίαση «C» με το αμάξωμα και τους τροχούς να είναι σμιλεμένοι έτσι ώστε να προσφέρουν τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29.

Περνώντας στο εσωτερικό, η Volvo ανακοινώνει ότι η καμπίνα μεταξύ άλλων περιέχει 48 kg βιώσιμων υλικών. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη του infotainment μεγέθους 14,5″ που λειτουργεί με λογισμικό Android Automotive OS. Το σύστημα infotainment είναι σχεδιασμένο να απεικονίζει τις απαραίτητες πληροφορίες ανάλογα τη φάση που βρίσκεται το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.