ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πικέρμι: «Τσουχτερό» πρόστιμο σε πρατήριο υγρών καυσίμων για παραποίηση στις αντλίες

Το πρατήριο βρίσκεται στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Πικέρμι: «Τσουχτερό» πρόστιμο σε πρατήριο υγρών καυσίμων για παραποίηση στις αντλίες

«Τσουχτερό» πρόστιμο επέβαλαν οι αρμόδιες Αρχλες σε ένα πρατήριο καυσίμων στο Πικέρμι Αττικής, καθώς εντοπίστηκε παραποίηση στις αντλίες καυσίμου που τροφοδοτούν τα οχήματα αλλά και στις βάνες της γραμμής επιστροφής.

Ειδικότερα και σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής στο συγκεκριμένο βενζινάδικο στο Πικέρμι, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Μαραθώνος, διενεργήθηκε έλεγχος από εξουσιοδοτημένο συνεργείο της περιφέρειας στις αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο πρατήριο καυσίμων από την υπηρεσία της περιφέρειας εντοπίστηκαν παρατυπίες στις αντλίες καυσίμων και τις ταινίες ασφάλειας -ονομάζονται και σφραγίδες- που τοποθετούνται σε αυτές ώστε να γνωρίζουν οι αρχές αν κάποιος έχει προσπαθήσει να επέμβει παράνομα.

Οι εν λόγω σφραγίδες τοποθετούνται σε πόρτες που βρίσκονται στις αντλίες από τις οποίες μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στους ογκομετρητές τους και βρέθηκαν να έχουν παραβιαστεί και στις δύο αντλίες Wayne Helix 1000 VI του συγκεκριμένου πρατηρίου.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα μπορούσε να βάλει χέρι στους ογκομετρητές και να αλλάξει προς το δικό του συμφέρον τα νούμερα που καταγράφονται εκεί και είναι σχετικά με τα λίτρα που περνούν από τις αντλίες.

Οι σφραγίδες που χρησιμοποιούνται από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία που διενεργούν του ελέγχους είναι μιας χρήσης, από πλαστικό ή μεταλλικό υλικό, ή συνδυασμό αυτών των δύο (με εξαίρεση τις σφραγίδες από μόλυβδο) και φέρουν τα διακριτικά (λογότυπο, επωνυμία, ή σήμα) του συνεργείου, μοναδικό διακριτό αριθμό σειράς και τον αριθμό εξουσιοδότησης του συνεργείου.

Εκτός από τις ταινίες ασφάλειας στις πόρτες των δύο αντλιών, χωρίς σφραγίδα βρέθηκαν και οι βάνες της γραμμής επιστροφής, κάτι που αντιβαίνει επίσης τους νόμους που αφορούν τη σφράγιση των κρίσιμων μετρολογικά σημείων στις αντλίες αλλά και των συστημάτων που μετρούν την ποσότητα των καυσίμων.

Συνολικά τα συνεργεία μπορούν να τοποθετήσουν ταινίες ασφάλειας σε 17 (ή και περισσότερα σε κάποιες περιπτώσεις) σημεία σε μια αντλία βενζίνης ενός πρατηρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόστιμο επιβλήθηκε σύμφωνα με την παράγραφο 11 του άρθρου 84 και την παράγραφο 4 του άρθρου 85 της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) – (ΦΕΚ 2983/ Β΄/30.08.2017) όπως τροποποιήθηκε με την Υ.Α. 109034 / 2018 (ΦΕΚ 4913/Β΄/2018) και ισχύει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.