ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πιο επικίνδυνοι στους δρόμους οι νέοι σε ηλικία Ευρωπαίοι οδηγοί

Tο 13ο Βαρόμετρο Υπεύθυνης Οδήγησης του γαλλικού ιδρύματος Vinci Autoroutes, διαπίστωσε ότι οι νέοι Ευρωπαίοι οδηγοί έως 35 ετών, υιοθετούν πολύ πιο επικίνδυνες συμπεριφορές πίσω από το τιμόνι σε σχέση με το μέσο όρο των οδηγών

Πιο επικίνδυνοι στους δρόμους οι νέοι σε ηλικία Ευρωπαίοι οδηγοί

Οι κάτω των 35 ετών Ευρωπαίοι οδηγοί, τα κάνουν όλα… λάθος. Ή για να το θέσω πιο σωστά, οι συνήθειες που έχουν αναπτύξει πίσω από το τιμόνι, είναι όλες εσφαλμένες.

Μιλούν στο κινητό, βλέπουν βίντεο, δε φορούν ζώνη, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα όρια ταχύτητας και οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ…

Αναλυτικά, οι άνδρες κυρίως οδηγοί  χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο σε σχέση με τον μέσο όρο το έξυπνο κινητό τους τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Συγκεκριμένα, το 56% των οδηγών χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του ενώ οδηγεί, με το 23% εξ’ αυτών να δηλώνει μάλιστα ότι παρακολουθεί και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ώρα που οδηγεί!

Το πιο ανησυχητικό βέβαια είναι ότι ποσοστό υψηλότερο του 70% θεωρεί ότι αυτή η πρακτική δεν εγκυμονεί κινδύνους…

Το ένα τρίτο τώρα των οδηγών έως 24 ετών «αποφεύγει» τη χρήση ζώνης ασφαλείας, με το 30% των ερωτηθέντων οδηγών έως 35 ετών να αναφέρει ότι δεν χρησιμοποιεί ζώνη ποτέ!

Οι νεαροί άνδρες οδηγοί εμφανίζονται όμως και πιο «ευάλωτοι» στην κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών, αλκοόλ ή φαρμακευτικών ουσιών. Το ποσοστό μάλιστα όσων δήλωσαν ότι οδηγούν υπό την επήρεια μέθης ξεπερνά το 20% στους κάτω των 35 ετών!

Στα ίδια υψηλά ποσοστά (17% για την ακρίβεια) κινήθηκαν και όσοι δήλωσαν ότι κάνουν χρήση κάνναβης ή άλλων ναρκωτικών ουσιών πίσω από το τιμόνι.

Σε ό,τι αφορά τα όρια ταχύτητας, το 84% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα «υπερβαίνει κατά λίγα χιλιόμετρα» αλλά τα υπερβαίνει συστηματικά. Οι νέοι επίσης Ευρωπαίοι οδηγοί εμφανίζονται και πολύ νευρικοί, καθώς ποσοστό υψηλότερο του 50% ανέφερε ότι «βρίζει συχνά τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου», με το 89% των ερωτηθέντων να δηλώνει παρόλα αυτά ότι αισθάνεται φόβο όταν οδηγεί εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς των άλλων οδηγών!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.