ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ποιο είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ;

Πουλήθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο το 2022

Ποιο είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ;

Γνωρίζετε ποιο είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ;

Σε μια ιδιωτική δημοπρασία που έγινε στο μουσείο της Mercedes στη Στουτγκάρδη το 2022, η μια από τις δυο Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe του 1955 που έφτιαξε η εταιρεία, πουλήθηκε στην αστρονομική τιμή των 135 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν ανώνυμο αγοραστή. Η τιμή πώλησης συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ, αφού πουλήθηκε για περισσότερα από τα διπλάσια χρήματα που είχε πουληθεί νωρίτερα μια Ferrari 250 GTO.

Η Mercedes όπως είπαμε, έφτιαξε μόνο δυο τέτοια αυτοκίνητα, δίνοντας το όνομα του αρχιμηχανικού, Rudolf Uhlenhaut. Ήταν η street εκδοχή του αγωνιστικού αυτοκινήτου W 196 R grand prix, με τελική ταχύτητα τα 290 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το αυτοκίνητο που πουλήθηκε ήταν το δεύτερο κατά σειρά που φτιάχτηκε και εκείνο που ο Uhlenhaut, χρησιμοποιούσε για τον ίδιο, οδηγώντας το συχνά. Τα χρήματα, όπως είπε η Mercedes, θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου «Mercedes-Benz Fund».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s πρόσθεσε ότι τα έσοδα θα χρησιμεύσουν στην «παροχή εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποτροφιών στους τομείς της περιβαλλοντικής επιστήμης και της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές για νέους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.