ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Πωλήθηκε η θρυλική Ferrari F2003-GA του Michael Schumacher

Η πώληση του μονοθέσιου θα αποφέρει μεταξύ 7,5 και 9,5 εκατομμύρια δολάρια

Πωλήθηκε η θρυλική Ferrari F2003-GA του Michael Schumacher

Η Ferrari F2003-GA, με την οποία ο Michael Schumacher κέρδισε το έκτο του πρωτάθλημα, έγινε το ακριβότερο μονοθέσιο που έχει πωληθεί ποτέ.

Το ιστορικό μονοθέσιο της Ferrari πωλήθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s, έναντι 14.630.000 δολαρίων (14.177.040 ευρώ). Η εν λόγω τιμή είναι σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ των 7.504.000 δολαρίων (7.273.964 ευρώ), που απέφερε η πώληση ενός άλλου ιστορικού μονοθέσιου του Schumacher, η Ferrari F2001.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των ανθρώπων της RM Sotheby’s, πριν από τη δημοπρασία στις 9 Νοεμβρίου, ήταν ότι η πώληση του μονοθέσιου θα αποφέρει μεταξύ 7,5 και 9,5 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως θα περίμενε κανείς, η συγκεκριμένη Ferrari F2003-GA έχει διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση, έτοιμη για …πίστα. Το μονοθέσιο δοκιμάστηκε πρόσφατα από τον Mick Schumacher, ο οποίος είχε την τύχη να οδηγήσει ένα από τα πιο εμβληματικά μονοθέσια στην λαμπρή καριέρα του πατέρα του.

Το μονοθέσιο, με αριθμό πλαισίου 229, σχεδιάστηκε από τους Rory Byrne και Ross Brawn, ως εξέλιξη του F2002 που κυριάρχησε την προηγούμενη σεζόν. Τα αρχικά GA στην κωδική ονομασία προστέθηκαν για να τιμήσουν το αφεντικό της Fiat, Gianni Agnelli, που απεβίωσε εκείνη τη χρονιά. Ο …λυσσαλέος V10 κινητήρας 3,0 λίτρων, που ανακατασκευάστηκε φέτος από τη Ferrari Formula 1 Clienti, αποδίδει 917 ίππους και στροφάρει έως και τις 19.000 σ.α.λ.

Όσον αφορά την ιστορία του μονοθέσιου στα χέρια του «Σούμι», ενώ αντιμετώπισε πιο σκληρό ανταγωνισμό από τα προηγούμενα χρόνια, κατάφερε να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα του 2003 στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, τερματίζοντας 2 βαθμούς μπροστά από τον Kimi Raikkonen, με τον Schumacher να κερδίζει σε πέντε αγώνες Grand Prix (Ισπανία, Αυστρία, Καναδάς, Ιταλία και ΗΠΑ) και να ανεβαίνει στο βάθρο σε άλλους δύο (Μονακό, Γαλλία).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.