Πως πήρε το όνομα της η «Mercedes»;

Τι ισπανικό όνομα της γερμανικής εταιρείας

Πως πήρε το όνομα της η «Mercedes»;

Το όνομά της αποτελεί ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Mercedes εδώ και δεκαετίες έχει κερδίσει με το σπαθί της μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους. Πάντως, το όνομα δεν ίσχυε πάντα. Πόσο μάλλον άλλωστε όταν είναι ισπανικό, ενώ πρόκειται για γερμανική εταιρεία.

Το 1890 ιδρύθηκε στη Στουτγάρδη η εταιρεία αυτοκινήτων Daimler-Motoren-Gesellschaft. Όλοι μάλλον θα συμφωνήσουμε ότι από άποψη marketing, το όνομα δεν λέει και πολλά. Από το 1896, ο πάμπλουτος Αυστριακός επιχειρηματίας Emil Jellinek, είχε αρχίσει να πουλά τα αυτοκίνητα με μεγάλη επιτυχία, ενώ από το 1899 τα χρησιμοποιούσε για να τρέχει σε αγώνες στη γαλλική Ριβιέρα, κερδίζοντας πολλούς από αυτούς. Το αυτοκίνητό του ήταν το 1899 το πιο γρήγορο, φτάνοντας μέχρι τα 35 χλμ./ώρα.

Όμως ο Jellinek δεν ήταν ακόμα ευχαριστημένος. Ήθελε ένα sport αυτοκίνητο που θα έτρεχε περισσότερο στους αγώνες. Το μοντέλο αυτό τελικά έγινε πραγματικότητα το 1901 και το Jellinek του έδωσε το όνομα Mercedes, το οποίο το εμπνεύστηκε από την 11χρονη τότε κόρη του Mercedes Jellinek. Το Mercedes στα ισπανικά σημαίνει «θεία χάρη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 23 Ιουνίου του 1902, η εταιρεία αποφάσισε να ονομάσει όλα της τα αυτοκίνητα Mercedes, αλλά κράτησε το όνομα της μέχρι και το 1926, όταν ενώθηκε με την εταιρεία Benz. Τότε προέκυψε το όνομα Mercedes – Benz, ενώ ο όμιλος που ανήκαν τα αυτοκίνητα ονομαζόταν Daimler – Benz.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.