ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πότε πρέπει να αντικατασταθεί το δίπλωμα οδήγησης – «Τσουχτερό» πρόστιμο για τους οδηγούς

Τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία

Πότε πρέπει να αντικατασταθεί το δίπλωμα οδήγησης – «Τσουχτερό» πρόστιμο για τους οδηγούς

Με πρόστιμο ύψους 200 ευρώ, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι οι οδηγοί ΙΧ που δεν αντικαθιστούν το δίπλωμα οδήγησής τους.

Αυτό αφορά στους πολίτες των οποίων το δίπλωμα οδήγησης έχει υποστεί φθορά και για να το αντικαταστήσουν θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

– Αρχικά θα πρέπει να εισέλθουν στο gov.gr με τους κωδικούς taxisnet.

– Θα πρέπει να επισυνάψουν φωτογραφίες τους και δείγμα της υπογραφής τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η έκδοση του διπλώματος

– Να πληρώσουν το κατάλληλο παράβολο

– Να συμπληρώσουν το e-mail και το τηλέφωνό τους

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα τους σταλεί σχετικό ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα.

Την άδεια θα την παραλάβουν από την Περιφέρεια είτε οι ίδιοι είτε ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους. Μετά θα παραδώσουν την άδεια οδήγησης παλιού τύπου.

Επίσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπονται τα εξής:

Κάθε 15 χρόνια θα πρέπει να ανανεώνονται οι νέου τύπου ερασιτεχνικές άδειες οδήγησης (ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β, Β1 και ΒΕ) από την ημερομηνία έκδοσής τους,

Η αντικατάσταση των παλαιών διπλωμάτων (τρίπτυχα έγγραφα) θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2033 με νέου τύπου.

Η ανανέωση της άδειας οδήγησης είναι υποχρεωτική ανά τριετία για τους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Είναι αναγκαία η εξέταση από οφθαλμίατρο και παθολόγο τόσο για την ανανέωση διπλώματος λόγω συμπλήρωσης του 65ού έτους ηλικίας, όσο και λόγω παρέλευσης 15ετίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά τη συμπλήρωση του 80ου έτους, η άδεια οδήγησης πρέπει να ανανεώνεται ανά διετία, ενώ εκτός από την εξέταση από παθολόγο και οφθαλμίατρο, απαιτείται και ιατρικός έλεγχος από ωτορινολαρυγγολόγο & νευρολόγο ή ψυχίατρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.