Προσοχή: Με ένα κομμάτι χαρτί στο παρμπρίζ παγιδεύουν αυτοκίνητα – Αυτό είναι το νέο κόλπο των κλεφτών (φωτό)

Η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κλέφτες είναι απλός, εύκολος και ανέξοδος

Προσοχή: Με ένα κομμάτι χαρτί στο παρμπρίζ παγιδεύουν αυτοκίνητα – Αυτό είναι το νέο κόλπο των κλεφτών (φωτό)

Έναν απλό, εύκολο και ανέξοδο τρόπο έχουν ανακαλύψει οι αετονύχηδες ώστε να «παγιδεύουν» αυτοκίνητα είτε για να τα κλέψουν είτε για να αποσπούν το πολύτιμο περιεχόμενό τους.

Ανεξάντλητη αποδεικνύεται η ευρηματικότητα των μακρυχέριδων, οι οποίοι εφευρίσκουν νέους τρόπους ώστε να περνούν κάτω από τα ραντάρ των αστυνομικών αρχών αλλά και των ανυποψίαστων πολιτών που θα… τολμήσουν να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε δημόσιο δρόμο.

Η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κλέφτες είναι απλός, εύκολος και ανέξοδος, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να τοποθετήσουν, συνήθως με κόλλα, ένα κομμάτι χαρτί στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου, το οποίος είτε παραπέμπει σε κάποιο σημείωμα είτε σε απόδειξη.

Στη συνέχεια οι κλέφτες καιροφυλακτούν, περιμένοντας τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να επιστρέψει. Όταν αυτό συμβεί αυτό και ο οδηγός εντοπίσει το κομμάτι του χαρτιού στο πίσω παρμπρίζ, τότε οι αετονύχηδες περιμένουν το επόμενο βήμα.

Συνήθως ο οδηγός βγαίνει από το αυτοκίνητο, αφήνοντας τα πολύτιμα υπάρχοντά του στο εσωτερικό, ώστε να ανακαλύψει τι μπορεί να είναι αυτό το κομμάτι χαρτιού και να το αφαιρέσει και έτσι οι κλέφτες βρίσκουν την ευκαιρία να αρπάξουν ό,τι μπορούν πριν προλάβει ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης του οχήματος να αντιδράσει.

Ο χρόνος που απαιτείται μέχρι ο οδηγός να φτάσει έως το πίσω παρμπρίζ και να επιστρέψει στη θέση του είναι αρκετός ώστε οι επίδοξοι ληστές να ανοίξουν την πόρτα του συνοδηγού και να βάλουν στο χέρι τη λεία τους.

Τα περισσότερα περιστατικά που έχουν αναφερθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις αναφέρουν την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, πορτοφόλια κ.α., ωστόσο, η απουσία του οδηγού από τη θέση του προσφέρει τη δυνατότητα ακόμα και της κλοπής του ίδιου του αυτοκινήτου.

Πώς να προστατευτείς

Το απλοϊκό κόλπο των μακρυχέριδων για την παγίδευση ενός αυτοκινήτου και του οδηγού έχει έναν εξίσου απλό τρόπο αντιμετώπισης.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που εντοπίσετε κάποιο ύποπτο χαρτί, σημείωμα ή κάποια απόδειξη στο πίσω παρμπρίζ, θα πρέπει πάση θυσία να το αγνοήσετε, να κλειδώσετε τις πόρτες του οχήματός σας και να ξεκινήσετε την πορεία σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη στιγμή που θα έχετε διανύσει μια απόσταση ασφαλείας, μπορείτε να σταματήσετε και να αφαιρέσετε το χαρτί, χωρίς ωστόσο να αφήσετε πίσω στο αυτοκίνητο τα προσωπικά σας αντικείμενα και φυσικά το κλειδί στη μίζα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε σημαντικά την πιθανότητα να πέσουμε θύμα κλοπής, προστατεύοντας όχι μόνον τα υπάρχοντά μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.