ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Προσοχή: Σε αυτά τα σημεία δεν πρέπει να παρκάρεις – Θα χάσεις το δίπλωμα σου

Η διαδικασία ανεύρεσης μιας θέσης παρκαρίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση

Προσοχή: Σε αυτά τα σημεία δεν πρέπει να παρκάρεις – Θα χάσεις το δίπλωμα σου

Το καλοκαίρι έχει τελειώσει και όλοι οι δρόμοι των πόλεων έχουν γεμίσει με αυτοκίνητα και φασαρία. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι θέσεις στάθμευσης που υπήρχαν ακόμα και μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη έχουν «εξαφανιστεί», προσθέτοντας ένα ακόμα «άγχος» στους οδηγούς.

Η διαδικασία ανεύρεσης μιας θέσης παρκαρίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, χρειάζεται και τύχη, με αποτέλεσμα ορισμένοι οδηγοί να σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους όπου βρουν για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη μέρα τους.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δούμε παρκαρισμένα οχήματα σε διάφορα σημεία της πόλης, ακόμα και μπροστά από ράμπες αναπήρων ή οδηγούς τυφλών. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν θα πρέπει να συμβαίνει.

Είναι ντροπή, αλλά και θέμα έλλειψης παιδείας η στάθμευση μπροστά ή ακόμα και πάνω σε κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα) διάβασης ατόμων με αναπηρία ή πάνω σε «οδηγό» τυφλών (τα ειδικά πλακάκια στα πεζοδρόμια). Ειδικά για αυτά τα δύο, οι οδηγοί θα πρέπει να αφήνουν απόσταση μισό μέτρο εκατέρωθεν, για ευνόητους λόγους.

Αντίστοιχης βαρύτητας αποτελεί και η παράνομη στάθμευση μπροστά από ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ατόμων με αναπηρία, καθώς και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για κάποιο συγκεκριμένο όχημα ατόμων με αναπηρία.

Αυτός που παραβαίνει τις συγκεκριμένες διατάξεις του Άρθρου 34 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ και επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το παραπάνω διοικητικό πρόστιμο ορίζεται στο ήμισυ, όταν οι παραβάσεις αφορούν μοτοποδήλατα ή μοτοσυκλέτες, αλλά αν η παράνομη στάθμευση συνεχίζεται και πέραν των τριών ωρών από τη βεβαίωση της παράβασης, βεβαιώνεται νέα παράβαση από το ίδιο ή άλλο όργανο και μετά την πάροδο του δεύτερου τρίωρου γίνεται μεταφορά του οχήματος. Εάν παρεμποδίζεται και η κυκλοφορία στο δρόμο, τότε η μεταφορά του οχήματος γίνεται αμέσως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.