Σανγκάη: Κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο έπεσε από τον τρίτο όροφο στη διάρκεια δοκιμών – Δύο νεκροί

Το αυτοκίνητο έπεσε από το χώρο δοκιμών στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας

Σανγκάη: Κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο έπεσε από τον τρίτο όροφο στη διάρκεια δοκιμών – Δύο νεκροί

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κινεζικής εταιρείας Nio, έπεσε από τον τρίτο όροφο της έδρας της εταιρείας στην Σανγκάη, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας στην κινεζική πλατφόρμα Weibo.

Το δυστύχημα συνέβη την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια δοκιμής ενός από τα αυτοκίνητα της Nio στο κεντρικό κτίριο της εταιρείας. Ο ένας από τους νεκρούς ήταν υπάλληλος της Nio, ενώ ο άλλος εργαζόταν σε προμηθευτή της.

Φωτογραφίες που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το χάος στον τόπο του ατυχήματος.

Σε μία από τις φωτογραφίες, οι διασώστες φαίνεται να περιβάλλουν ένα γκρι αυτοκίνητο, γύρω από το οποίο βρίσκονται σπασμένα τζάμια και συντρίμμια.

«Με βάση την ανάλυση της κατάστασης στο σημείο, μπορεί να επιβεβαιωθεί προκαταρκτικά ότι επρόκειτο για ατύχημα και δεν σχετίζεται με το ίδιο το όχημα», έγραψε η Nio στο Weibo. Οι έρευνες συνεχίζονται, πρόσθεσε.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τι προκάλεσε το δυστύχημα. Διάφορες αναφορές των κινεζικών μέσων ενημέρωσης περιέγραψαν τον όροφο από τον οποίο έπεσε το αυτοκίνητο ως χώρο δοκιμών, χώρο στάθμευσης ή εκθεσιακό χώρο.

Το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο περιστατικό της Τετάρτης φαίνεται να είναι μοντέλο ET5, το οποίο διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, σύμφωνα με τη South China Morning Post (SCMP).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
_125599795_0073nlfply1h3ifaacxlzj30u012eqal
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.