ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σε τροχιά επιστροφής το VW Scirocco

Η επιστροφή του VW Scirocco εξετάζεται από τους επιτελείς της φίρμας, αυτή την φορά ως ηλεκτρικό σπορ κουπέ

Σε τροχιά επιστροφής το VW Scirocco

Η παραγωγή του VW Scirocco, ενός καλοπουλημένου κουπέ σε Ελλάδα και Ευρώπη σταμάτησε το 2017.Το πρότζεκτ «Scirocco» όμως έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Μπαίνοντας φυσικά στην… πρίζα.

Σε δηλώσεις του στο Autocar, υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής φίρμας αποκάλυψε πως στο χαρτοφυλάκιο του VW Group υπάρχει ένα τετραπλό πρότζεκτ, που εκτός από το Scirocco περιλαμβάνει την τέταρτη γενιά της Porsche Boxster, την έκδοση παραγωγής του CUPRA Dark Rebel και την τέταρτη γενιά του Audi TT, η οποία πιθανότατα θα επιστρέψει ως EV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έγκριτου βρετανικού μέσου, το εγχείρημα περιμένει την έγκριση του CEO του Ομίλου, Thomas Schäfer προκειμένου να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης. Μάλιστα, αν υπάρξει η σχετική έγκριση, το λανσάρισμα του ηλεκτρικού VW Scirocco, με έντονες επιρροές από το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε το 1974, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί προς τα τέλη του 2028. Στην προϊοντική  γκάμα της VW το τρίθυρο Scirocco προβλέπεται να βρίσκεται πάνω από το ID.3 δεύτερης γενιάς, το οποίο πρόκειται να υιοθετήσει το όνομα Golf.

To αυτοκίνητο αναμένεται να πατήσει σε μία τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας PPE, την οποία θα χρησιμοποιήσει κι η νέα Boxster. Βάσει της πληροφόρησης του βρετανικού Autocar, η πλατφόρμα θα μπορεί να υποστηρίξει διάταξη ενός ή δύο ηλεκτροκινητήρων, με την κίνηση στους μπροστινούς ή σε όλους τους τροχούς.

Αν και είναι σχετικά νωρίς για πιο εξειδικευμένες πληροφορίες, τα δημοσιεύματα θέλουν το ηλεκτρικό Scirocco να φτάνει τους 300 ίππους στην έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα. Όσον αφορά την έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, είναι πιθανό να φέρει το όνομα Scirocco R, με την συνολική της ισχύ να αγγίζει τους 400 ίππους.

Τέλος, σε περίπτωση που το πρότζεκτ εγκριθεί, η κατασκευή του νέου VW Scirocco πιθανολογείται θα πραγματοποιείται στην περιοχή του Osnabrück της Γερμανίας, όπου κατασκευαζόταν η πρώτη γενιά του αυτοκινήτου αλλά και η τελευταία γενιά της Porsche Boxster.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.