H McLaren ξεπουλάει τα «κοσμήματά» της για να φτιάξει την Artura!

H βρετανική φίρμα «ζορίζεται» οικονομικά, με αποτέλεσμα να βγάζει στο σφυρί πολλά από τα θρυλικά της μοντέλα, προκειμένου να υποστηρίξει την παραγωγή της McLaren Artura.

H McLaren ξεπουλάει τα «κοσμήματά» της για να φτιάξει την Artura!

Η McLaren Holdings Ltd πούλησε πρόσφατα μέρος της μοναδικής συλλογής αυτοκινήτων της στο fund «Mumtalakat Holding Holding Co».

Η βρετανική φίρμα αναγκάστηκε κατά κάποιο τρόπο να πουλήσει πολλά από τα κοσμήματα της προκειμένου να υποστηρίξει την παραγωγή της Artura, όπου υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των μοντέλων, αλλά και να προχωρήσει σε ορισμένες τεχνικές αναβαθμίσεις που χρειάζεται το υψηλών επιδόσεων υβριδικό της σούπερκάρ.

Το παράδοξο βέβαια στην όλη υπόθεση έχει να κάνει με το γεγονός πως το fund που προχώρησε στην αγορά των συλλεκτικών οχημάτων της βρετανικής φίρμας (Mumtalakat Holding Holding Co), είναι και ο μεγαλομέτοχος της McLaren, με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα από το Μπαχρέιν, να κατέχει το 60% της βρετανικής φίρμας!

Ουσιαστικά, το ίδρυμα από τη Μέση Ανατολή, συμφώνησε να υποστηρίξει την McLaren με επιπλέον 125 εκατ. δολάρια, με αντάλλαγμα βέβαια την αγορά των «κοσμημάτων» της βρετανικής φίρμας.

Τα ιστορικά μοντέλα της McLaren είναι συνολικά 54 (μονοθέσια της Formula 1 αλλά και σούπερκαρ) και κανείς δε γνωρίζει ποια από αυτά άλλαξαν χέρια.

Η McLaren πάντως, όπως δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της φίρμας, δε «σώζεται» ούτε με αυτές τις πωλήσεις και θα χρειαστεί σύντομα μια νέα ανακεφαλαιοποίηση ούτως ώστε να καλυφθούν οι ζημιές ύψους £203 εκατομμυρίων που εμφάνισε τους εννέα πρώτους μήνες του 2022.

Επιπλέον, η ρευστότητα της εταιρείας μειώθηκε στο τέλος του τρίτου 3μήνου από τα £171 εκατ. στα £87 εκατ.

Η McLaren θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες είχε εξασφαλίσει ακόμα μια χρηματοδότηση από το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, ύψους £125 εκατ. αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η «τρύπα» στα ταμεία είναι τεράστια!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.