Το κινεζικό σούπερκαρ με τα 1.100 άλογα που τσουλάει και με τρεις ρόδες! (βίντεο)

Μπορεί να διαθέτει 1.100 ίππους, τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και εντυπωσιακή σχεδίαση, το χαρακτηριστικό του Yangwang U9 που κλέβει την παράσταση όμως είναι ότι κινείται ακόμη και με τρεις τροχούς

Το κινεζικό σούπερκαρ με τα 1.100 άλογα που τσουλάει και με τρεις ρόδες! (βίντεο)

Η BYD δημιούργησε ένα κλάδο πολυτελών αυτοκινήτων που ακούει στο όνομα Yangwang, με το πιο εντυπωσιακό δημιούργημα της προς το παρόν να είναι αναμφίβολα το ηλεκτρικό σούπερκαρ U9.

Η παρουσίαση του Yangwang U9 ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Σαλονιού Αυτοκινήτου στη Σαγκάη, καθώς το αυτοκίνητο δεν εντυπωσιάζει μόνο με τον σχεδιασμό και την εξωπραγματική ισχύ των 1.100 ίππων, αλλά και από τις τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωματώνει.

Μια από αυτές είναι το γεγονός ότι το Yangwang U9 μπορεί να κινείται με τρεις τροχούς, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, χάρη στο προηγμένο σύστημα ανάρτησης Disus-X το οποίο εξελίχθηκε από την ίδια την BYD και παραπέμπει στην υδροπνευματική ανάρτηση των παλαιότερων Citroen, αλλά και την αερανάρτηση της Mercedes-Benz.

Για την κίνησή του, το Yangwang U9 χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 1.100 PS και 1.280 Nm ροπής. Για να φτάσει τα 100 km/h από στάση χρειάζεται μόλις 2”, ενώ η αυτονομία μετά από μια πλήρη φόρτιση αγγίζει, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανακοινώνει ο κατασκευαστής του, τα 700 km!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.