ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Στα σκαριά συνεργασία McLaren με BMW για νέο υπέρ-SUV

Η πρώτη απόπειρα της McLaren στα SUV θα φέρει υβριδική σύστημα, αλλά εξετάζεται και μια αμιγώς ηλεκτρική διάταξη

Στα σκαριά συνεργασία McLaren με BMW για νέο υπέρ-SUV

Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Michael Leiters, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η βρετανική φίρμα ετοιμάζει τον αντίπαλο της Ferrari Purosangue. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα έχει δύο ή τέσσερις πόρτες, αλλά σίγουρα δεν θα είναι διθέσια.

Έτσι, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι θα είναι η πιο «οικογενειακή» McLaren όλων των εποχών. Θα περίμενε κανείς ότι η ιστορική εταιρεία διαθέτει όλα τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή ενός υπέρ-SUV: πλαίσια από ανθρακονήματα, κινητήρες V6 και V8 που έχουν αναπτυχθεί in-house, εμπειρία στα υβριδικά σύνολα και μια πλούσια κληρονομιά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Αν όμως θέλει να παρουσιάσει ένα SUV, θα απαιτηθεί σημαντική επένδυση άνω του €1 δισεκατομμυρίου, υπερβολικό ποσό για μια αυτοκινητοβιομηχανία χαμηλού όγκου παραγωγής. Έτσι, η McLaren διερευνά επί του παρόντος διάφορες επιλογές για να προμηθευτεί μια SUV πλατφόρμα από άλλον κατασκευαστή, επιτρέποντας ενδεχομένως την υιοθέτηση είτε υβριδικών είτε πλήρως ηλεκτρικών διατάξεων.

Όταν ρωτήθηκε για πιθανούς συνεργάτες, ο Scott δήλωσε ότι η BMW θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Η γερμανική εταιρεία ήδη την προμηθεύει μπαταρίες για το υβριδικό σύστημα της Artura. Μια συνεργασία McLaren-BMW θα μπορούσε να αποφέρει ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV πιο εστιασμένο στη γρήγορη οδήγηση από την XM.

Ο Scott ανέφερε επίσης ότι ένας πιθανός συνεργάτης για την προμήθεια μιας αμιγώς ηλεκτρικής πλατφόρμας θα μπορούσε να προέλθει από την Ασία, χωρίς να αποκαλύψει κάτι περαιτέρω. Επίσης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι η McLaren δεν βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες με την Tesla, καταρρίπτοντας προηγούμενες φήμες και διευκρίνισε επίσης ότι οι συζητήσεις με τη Lucid αποδείχθηκαν αβάσιμες.

Υπάρχει όμως πιθανότητα για μια EV McLaren; Ο CEO ανέφερε ότι δεν βλέπει προς το παρόν κανένα ενδιαφέρον στην αγορά για ένα SUV των €500.000 με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ωστόσο, τόνισε ότι μια τέτοια επιλογή ίσως υπάρξει στο μέλλον.

Μετά από συζητήσεις με συνεργάτες και προμηθευτές, η McLaren πιστεύει ότι το 2028 είναι το νωρίτερο εφικτό χρονοδιάγραμμα για ένα ηλεκτρικό SUV, χωρίς συμβιβασμούς σε βάρος κι επιδόσεις, λόγω των αναμενόμενων προόδων στην τεχνολογία μπαταριών. Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι η McLaren ελπίζει η συμφωνία να ολοκληρωθεί εντός του 2024.

Ωστόσο, η διαδικασία είναι πολύπλοκη, καθώς περιλαμβάνει ελέγχους όχι μόνο στην οικονομική διαδικασία, αλλά και στην τεχνική συμβατότητα της κοινής αρχιτεκτονικής με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της McLaren.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.