ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Tα έξι μοντέλα αυτοκινήτων με τις καλύτερες επιταχύνσεις 0 – 100 χλμ./ώρα (φώτο)

Έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα

Tα έξι μοντέλα αυτοκινήτων με τις καλύτερες επιταχύνσεις 0 – 100 χλμ./ώρα (φώτο)

Η ταχύτητα της επιτάχυνσης 0 – 100 χλμ./ώρα αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε αυτοκίνητο, ακόμη και αν η διαφορά από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, είναι μόνο μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου.

Για τους petrolheads το ερώτημα «πόσο κάνει τα μηδέν εκατό;» έχει αναδειχθεί σε φετίχ, αν και σε πολλές χώρες η μέτρηση αφορά την επιτάχυνση μηδέν έως 60 μίλια ανά ώρα, που αντιστοιχούν σε 96 χλμ./ώρα.

Στην αγορά κυκλοφορούν μοντέλα παραγωγής με εκρηκτικές επιταχύνσεις από στάση, που παραπέμπουν σε μονοθέσια της Formula 1.

Στο σημερινό μας ρεπορτάζ παρουσιάζουμε τα έξι σύγχρονα αυτοκίνητα με τις πιο καυτές επιταχύνσεις, καθώς χρειάζονται για τα 0 – 100 χλμ./ώρα λιγότερα από δύο δευτερόλεπτα!

1. Dodge Challenger SRT Demon 170, 1,74 δευτερόλεπτα

Το αυτοκίνητο που επιταχύνει γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο είναι ένα κλασικό αμερικανικό Muscle Car με V8 βενζινοκινητήρα. Πρόκειται για το θηριώδες Dodge Challenger SRT Demon 170 με 1.039 ίππους ισχύ, που αποδίδει 1.281 Νm μέγιστη ροπή στρέψης, κάνει τα 0 – 100 χλμ./ώρα σε 1,74 δευτερόλεπτα και πιάνει τα 346 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

2. Rimac Nevera, 1,81 δευτερόλεπτα

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης συναντούμε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο από την Κροατία. Το Rimac Nevera πραγματοποιεί το σπριντ 0 – 100 χλμ./ώρα σε 1,81 δευτερόλεπτα και είναι φυσικά το γρηγορότερο ηλεκτρικό Ι.Χ. στον κόσμο. Το κροατικό υπεραυτοκίνητο εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες ενσωματωμένους ανά ένα σε κάθε τροχό, που αποδίδουν συνολικά 1.914 ίππους και εγγυούνται μία ανώτατη ταχύτητα της τάξης των 412 χλμ./ώρα!

 3. Pininfarina Battista, 1,86 δευτερόλεπτα

Το υπεραυτοκίνητο από το Τορίνο της Ιταλίας είναι επίσης ηλεκτρικό, ξεχωρίζει με το απαράμιλλο στυλ του και χρειάζεται για την επιτάχυνση από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα μόνον 1,86 δευτερόλεπτα. Και εδώ προβλέπονται τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική απόδοση 1.900 ίππους και 2.300 Nm μέγιστη ροπή στρέψης, ενώ το δημιούργημα της εταιρείας Automobili Pininfarina πιάνει τα 350 χλμ./ώρα τελική.

4. Czinger 21C, 1,9 δευτερόλεπτα

Το καλιφορνέζικο Czinger 21C είναι ένα διθέσιο Coupe, όπου ο συνοδηγός κάθεται πίσω από τον οδηγό και επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα. Καρδιά του αποτελεί ένα υβριδικό σύστημα αποτελούμενο από έναν V8 Twin Turbo 2,88 λίτρων και τρεις ηλεκτροκινητήρες με συστημική ισχύ 1.350 ίππων. Το Czinger 21C εφοδιάζεται με σειριακό κιβώτιο επτά σχέσεων και τετρακίνηση, ζυγίζει μόνον 1.250 κιλά και η ένδειξη του κοντέρ του τερματίζει στα 452 χλμ./ώρα.

5. Koenigsegg Gemera, 1,9 δευτερόλεπτα

To σουηδικό hypercar είναι ένα φουτουριστικό Coupe υβριδικής τεχνολογίας σε δύο εξηλεκτρισμένες εκδοχές 1.400 ή 2.332 ίππων, που κάνουν τα μηδέν 100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα.

6. Aspark Owl, 1,91 δευτερόλεπτα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Αspark Owl είναι το μοναδικό ιαπωνικό μοντέλο της εξάδας μας. Το αεροδυναμικό και περιορισμένης παραγωγής ηλεκτροκίνητο Coupe ολοκληρώνει χάρη στη συνύπαρξη τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ τα 0 – 100 χλμ./ώρα σε 1,91 δευτερόλεπτα. Η συνολική ισχύς του τετρακίνητου Aspark Owl ανέρχεται σε 1.980 ίππους και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 413 χλμ./ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.