ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό είναι το emoji που δεν πρέπει ποτέ να στέλνεις – Ένας άνδρας πλήρωσε 55.000 ευρώ

Τι είναι το emoji «thumbs-up»

Αυτό είναι το emoji που δεν πρέπει ποτέ να στέλνεις – Ένας άνδρας πλήρωσε 55.000 ευρώ

Ένα φαινομενικά αθώο emoji ήταν η αιτία ώστε ένας άνδρας να δει το ποσό των 55.000 ευρώ να φεύγει από την τσέπη του.

Σε μια αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, ένας νομικός εμπειρογνώμονας εξέδωσε μια προειδοποίηση σχετικά με το emoji «thumbs-up». Αυτή η ταπεινή ψηφιακή χειρονομία, που χρησιμοποιείται ευρέως σε καθημερινές συνομιλίες κειμένου παγκοσμίως, αποτέλεσε αντικείμενο μιας πρωτοποριακής υπόθεσης που θα πρέπει να μας κάνει όλους να σκεφτούμε δύο φορές πριν την στείλουμε χωρίς προσεκτική σκέψη.

Η υπόθεση, η οποία εκτυλίχθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, αφορούσε δικαστή στον Καναδά, ο οποίος αποφάσισε ότι ένας αγρότης πρέπει να καταβάλει σε αγοραστή 82.000 CAD (55.000€), αφού έκρινε ότι το emoji με τον αντίχειρα προς τα πάνω αρκεί για την αποδοχή των συμβατικών όρων. Ο αγρότης, ο Chris Achter, ιδιοκτήτης της γεωργικής εταιρείας Swift Current στο Saskatchewan, είχε στείλει το emoji ως απάντηση σε μια φωτογραφία ενός συμβολαίου για την αγορά λιναριού, που είχε σταλεί από τον αγοραστή σιτηρών Kent Mickleborough.

Πιστεύετε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ από το 2019 πέτυχαν ή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές;

  • Πέτυχαν (5%, 697 Votes)
  • Απέτυχαν (90%, 13.876 Votes)
  • Μέτρια αποτελέσματα (4%, 690 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 117 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.380

Loading ... Loading ...

Ο Achter προσπάθησε να υποστηρίξει ότι είχε απλώς στείλει το emoji για να επιβεβαιώσει την παραλαβή της σύμβασης, αλλά ο δικαστής έκρινε ότι αποτελούσε συμβατική συμφωνία. Κατά συνέπεια, αυτό που θα μπορούσε να είναι μια απλή αναγνώριση μετατράπηκε σε μια δαπανηρή νομική διαμάχη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Mickleborough ισχυρίστηκε ότι είχε συζητήσει την πιθανή αγορά με τον Achter μέσω τηλεφώνου πριν στείλει το σχέδιο σύμβασης μέσω κειμένου, με ένα μήνυμα που ανέφερε: «παρακαλώ επιβεβαιώστε τη σύμβαση λίνου». Όταν ο Achter απέτυχε να παραδώσει το λινάρι μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία, η ερμηνεία του emoji «thumbs-up» έγινε σημείο διαμάχης, οδηγώντας τελικά στη δικαστική υπόθεση. Ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αγοραστής έπρεπε να αποζημιωθεί, καθώς η Achter δεν είχε εκπληρώσει τους όρους της σύμβασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.