Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi

Η κινεζική Xiaomi, κολοσσός του είδους σε προϊόντα τεχνολογίας στον τομέα της τηλεφωνίας, είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το εικονιζόμενο Xiaomi MS11

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi

Η Xiaomi EV Inc, ιδρύθηκε το 2021 με αρχικό κεφάλαιο ύψους 1,55 δισ. δολαρίων αλλά και με μια προίκα 10 δισ. για να τη διαθέσει όπως ακριβώς επιθυμεί τα επόμενα 10 χρόνια.

Η θυγατρική του κινεζικού γίγαντα σε προϊόντα τεχνολογίας στον τομέα της τηλεφωνίας, δύο χρόνια αργότερα είναι έτοιμη να ρίξει στην αγορά το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο: το Xiaomi MS11.

Το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου αναμένεται το 2024, παρόλα αυτά, προ ημερών διέρρευσαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από το επερχόμενο ηλεκτρικό σεντάν.

Συνολικά, ο σχεδιασμός του μοντέλου μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά καλαίσθητος, με καθαρές γραμμές και κουπέ σιλουέτα. Κάποιοι, σίγουρα θα βρουν αρκετά κοινά στοιχεία στην εμφάνιση του οχήματος με μοντέλα της McLaren, ενώ τα πίσω φώτα παραπέμπουν άμεσα σε αυτά της Aston Martin DBS.

Μικρή σημασία βέβαια έχουν όλα αυτά. Αυτό που πρέπει να κρατήσει κανείς είναι ότι πλέον εταιρείες με χοντρά πορτοφόλια και μέχρι πρότινος εντελώς διαφορετικό επαγγελματικό πεδίο δράσης, μπορούν εύκολα στη νέα ηλεκτρική εποχή, να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το μερίδιο που τους αναλογεί από την πίτα των πωλήσεων των EV’s.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.