ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ένα πολυτελές ταχύπλοο με το σύστημα κίνησης της Porsche Macan

Η ηλεκτρική Porsche Macan παραχωρεί μοτέρ και μπαταρία στο ταχύπλοο Frauscher x Porsche 850 Fantom Air

Ένα πολυτελές ταχύπλοο με το σύστημα κίνησης της Porsche Macan

Πριν ακόμα κυκλοφορήσει επίσημα, τα μηχανικά μέρη της ηλεκτρικής Porsche Macan χρησιμοποιούνται σε πανάκριβο ταχύπλοο Frauscher x Porsche 850 Fantom Air των €561.000.

Μπορεί να μην την έχουμε οδηγήσει ακόμα, αλλά η Porsche Macan EV θα σας πάει με άνεση εκτός δρόμου, χάρη στη μεγάλη απόσταση από το έδαφος και τη λειτουργία οδήγησης off-road. Αν όμως θέλετε να δοκιμάσετε τα μηχανικά της μέρη στο νερό, καλύτερα να επιλέξετε το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air.

Οι επίδοξοι αγοραστές μπορούν να δοκιμάσουν το ταχύπλοο των 8,67 m στη λίμνη Garda της Ιταλίας κι αν το πλεούμενο τους πέφτει κομματάκι ακριβό (€561.700), ίσως γοητευτούν από τα μηχανικά μέρη και παραγγείλουν το νέο ηλεκτρικό SUV.

Περιλαμβάνουν την μπαταρία 100 kWh, η οποία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του lounge στο πίσω μέρος του σκάφους, ενώ ηλεκτροκινητήρας των 544 PS προσδίδει τελική ταχύτητα 46 κόμβων (85 km/h). Η βέλτιστη ταχύτητα πλεύσης πάντως είναι οι 22 κόμβοι, 41 km/h).

Σε αυτή την ταχύτητα πλεύσης, η μπαταρία επαρκεί για περίπου 60 λεπτά ή 24 ναυτικά μίλια (45 km). Όμως η Porsche ισχυρίζεται ότι μια τυπική χρήση περιλαμβάνει έναν συνδυασμό υψηλών και χαμηλών ταχυτήτων, όπου οι 100 kWh θα προσφέρουν δύο ή τρεις ώρες οδήγησης.

Όταν έρθει η ώρα για φόρτιση, η τεχνολογία 800 volt της Macan μπαίνει στο παιχνίδι. Επιτρέπει στο σκάφος να φορτίσει με ρυθμό 250 kW σε αντίστοιχο ταχυφορτιστή, που σημαίνει ότι μπορεί να φορτιστεί από 10σε 80% σε λιγότερο από 30′.

Μπορείτε επίσης να φορτίσετε το αγαπημένο σας σκάφος σε κανονική οικιακή πρίζα, αν κι αυτό θα διαρκέσει μια αιωνιότητα. Ή να επιλέξετε AC φόρτιση στα 11 kW.

Η καμπίνα φιλοξενεί εννέα επιβάτες κι εκτός από την προμήθεια των ηλεκτρικών μερών, η Porsche ασχολήθηκε επίσης με την εσωτερική σχεδίαση. Πρόσφερε ένα τιμόνι από τα μοντέλα της (αλλά επενδυμένο με ψεύτικο δέρμα για να αντέχει το θαλασσινό νερό), μπάκετ καθίσματα κι ένα επανασχεδιασμένο ταμπλό με πέντε αναλογικά όργανα.

Το κουμπί της εκκίνησης βρίσκεται στα αριστερά του τιμονιού, ακριβώς όπως και στις Porsche δρόμου. Και σε μια άλλη κίνηση που μοιάζει βγαλμένη από τον κόσμο του αυτοκινήτου, η Porsche κι η Frauscher θα ξεκινήσουν κυκλοφορώντας 25 εκδόσεις First Edition του σκάφους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν το υψηλό αντίτιμο και να περιμένουν μέχρι το επόμενο έτος για την παράδοση. (Καθώς το ηλεκτρικό SUV δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα επίσημα, η Porsche επέλεξε την Taycan για να ποζάρει δίπλα στο πλεούμενο της «ευρύτερης οικογένειας».)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.