Έρχεται η ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Δυο κορυφαίες εταιρίες ανακοίνωσαν ότι θέλουν να πετύχουν την ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

Έρχεται η ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου χωρίς απαραίτητα να είναι συνδεδεμένο με την πρίζα αποτελεί μια καινοτομία που θα άλλαζε τα δεδομένα στην εν λόγω βιομηχανία. 

Στο πλαίσιο αυτό, δύο κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες τεχνολογίας, η Siemens και η Mahle, ανακοίνωσαν ότι θέλουν να πετύχουν την ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων ελπίζοντας ότι θα φέρει «επανάσταση» στην αγορά καθώς θα διευκολύνει σημαντικά τη χρήση τους από τους οδηγούς.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για συνεργασία στον τομέα της επαγωγικής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

«Η ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων αναδεικνύεται σε σημαντική αγορά για το μέλλον», δήλωσε ο Stefan Perras, επικεφαλής του τμήματος καινοτομίας για τη φόρτιση υποδομών στη Siemens.

«Εκτός από το να διευκολύνει σημαντικά τη ζωή των οδηγών, οι οποίοι δε θα χρειάζεται πλέον να ασχολούνται με καλώδια, αποτελεί μια κρίσιμη απαίτηση για την αυτόνομη κινητικότητα του αύριο. Η απόδοση μεταφοράς της ασύρματης, επαγωγικής φόρτισης είναι συγκρίσιμη με τα συστήματα plug-in», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η Siemens έχει ήδη εισαχθεί στον τομέα της ασύρματης φόρτισης, επενδύοντας τον Ιούνιο 25 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία WiTricity, η οποία ασχολείται με αυτού του είδους την τεχνολογία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.