ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Google: Αυτές είναι οι 8 εφαρμογές του Play Store που εντοπίστηκαν με κακόβουλο λογισμικό

Οι συγκεκριμένες 8 εφαρμογές είχαν πάνω από 2 εκατομμύρια downloads

Google: Αυτές είναι οι 8 εφαρμογές του Play Store που εντοπίστηκαν με κακόβουλο λογισμικό

Οκτώ εφαρμογές (apps) για κινητά Android εντόπισε ένας ειδικός ασφαλείας από τη Γαλλία, ο Μαξίμ Ινγκράο, τα οποία περιέχουν malware, δηλαδή κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να υποκλέπτει δεδομένα και έτσι καλεί όσους τις έχουν να τις απεγκαταστήσουν άμεσα.

Οι εφαρμογές εντοπίστηκαν να περιέχουν το κακόβουλο λογισμικό Autolycos, το οποίο χρησιμεύει για υποκλοπή δεδομένων, σύμφωνα με τον Μαξίμ Ινγκράο, ο οποίος αναφέρει ότι η Google καθυστέρησε 6 μήνες να τις αφαιρέσει από το Play Store των android κινητών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι συγκεκριμένες 8 εφαρμογές είχαν πάνω από 2 εκατομμύρια downloads. 

Αναλυτικά:

Vlog Star Video Editor (com.vlog.star.video.editor, 1 εκατ. «κατεβάσματα»)

Creative 3D Launcher (app.launcher.creative3d, 1 εκατ. «κατεβάσματα»)

Wow Beauty Camera (com.wowbeauty.camera, 100,000 «κατεβάσματα»)

Gif Emoji Keyboard (com.gif.emoji.keyboard, 100,000 «κατεβάσματα»)

Razer Keyboard & Theme (com.razer.keyboards, 10,000 «κατεβάσματα»)

Freeglow Camera 1.0.0 (com.glow.camera.open, 5,000 «κατεβάσματα»)

Coco Camera v1.1 (com.toomore.cool.camera, 1,000 «κατεβάσματα»)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ειδικός ασφαλείας συμβουλεύει, επίσης, τους κατόχους smartphones να μην κατεβάζουν εφαρμογές μέσω links από διαφημίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.