ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Google: Η τεχνητή νοημοσύνη αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

«Δεν είμαι προγραμματισμένη να βοηθήσω σε αυτό»

Google: Η τεχνητή νοημοσύνη αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

Τα chatbot τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να φημίζονται ως το μέσα που έχουν απαντήσεις για τα πάντα, ωστόσο το Bard της Google αρνήθηκε να δεχτεί ερωτήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Η New York Post αναφέρει ότι δημοσιογράφος της υπέβαλε ερωτήματα όπως «ποια είναι η Χαμάς», «είναι η Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση» και «ποια είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ».

Ωστόσο, αντί για ένα μακροσκελές κείμενο με αναλυτικές θέσεις, πήρε για απάντηση «είμαι τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται σε κείμενο και αυτό είναι έξω από τις δυνατότητές μου». «Δεν είμαι προγραμματισμένη να βοηθήσω σε αυτό» και «είμαι απλώς μοντέλο γλώσσας, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω με αυτό», ήταν μερικές χαρακτηριστικές απαντήσεις.

Μάλιστα, παρόμοιες απαντήσεις έδωσε και για άλλα ερωτήματα που αφορούν τη σύγκρουση, όπως τι είναι «Χεζμπολάχ». Όμως δεν διατήρησε την ίδια στάση, όταν ρωτήθηκε για άλλες οργανώσεις για τον ISIS ή τον IRA.

Επικριτές της Google θεωρούν ότι η εταιρεία αποφεύγει να πάρει θέση, εξαιτίας των «φιλελεύθερων αριστερών ιδεών της» και «της υποστήριξης που παρέχει σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλοι όμως, πιστεύουν ότι η εταιρεία προσπαθεί να παραμείνει ουδέτερη στην αιματηρή σύγκρουση που είναι σε εξέλιξη και απειλεί με παγκόσμια κρίση, απλώς το κάνει λάθος, αποκρύπτοντας πληροφορίες, στο πλαίσιο να μην παρερμηνευτούν λανθασμένα ή επίτηδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.