Google Maps: Οι νέες λειτουργίες που δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν

Οι χρήστες των smartphones μπορούν να απολαμβάνουν μία ακόμη πιο ολοκληρωμένη εμπειρία

Google Maps: Οι νέες λειτουργίες που δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν

Οι Χάρτες της Google αναβαθμίζονται διαρκώς και μέσω του Androd Auto προβάλλουν χρήσιμες πληροφορίες που λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν.

Όλο και περισσότερες λειτουργίες και υπηρεσίες προσθέτει η Google στους γνωστούς Χάρτες της με την αμερικάνικη εταιρεία να προσπαθεί παράλληλα να τους βελτιώσει και για το Android Auto. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες των smartphones με κινητό που χρησιμοποιεί το λειτουργικό της Google μπορούν να απολαμβάνουν μία ακόμη πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Το Android Auto έχει αρχίσει και κάνει την εμφάνισή του σε όλο και περισσότερα καινούργια μοντέλα, ως μέρος του στάνταρ ή του προαιρετικού εξοπλισμού τους και η ενσωμάτωση των Google Maps μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής διευρύνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές του.

Πλέον και έχοντας ως «όπλο» τους και τα δεδομένα που λαμβάνουν από τα συστήματα των οχημάτων οι Χάρτες της Google μπορούν να προσφέρουν πιο προηγμένη πλοήγηση και πληροφορίες που θα φανούν χρήσιμες αλλά δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.

Σε πολλές περιοχές του κόσμου οι Χάρτες της Google προσφέρουν στους χρήστες και ένδειξη για την ταχύτητα με την οποία κινείται το όχημα, εκτός από την προειδοποίηση για το όριο ταχύτητας που ισχύει στο δρόμο που βρίσκονται. Παράλληλα, στην περίπτωση που το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων του αυτοκινήτου αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, οι Χάρτες της Google μπορούν να αναλάβουν την ενημέρωση του οδηγού για τα όρια ταχύτητας στο δρόμο που κινείται.

Τα παραπάνω δεδομένα ταχύτητας κίνησης που προσφέρουν οι Google Maps μπορούν να αξιοποιηθούν και για την ρύθμιση του ενεργού cruise control ενός αυτοκινήτου, εφόσον φυσικά αυτό αποτελεί μέρος του εξοπλισμού.

Μια ακόμη ιδιαίτερα χρήσιμη πληροφορία που προσφέρουν οι Χάρτες της Google προορίζεται για τους χρήστες αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή είναι η δυνατότητα να υπολογίσει τα αποθέματα ηλεκτρικής ενέργειας που θα έχει η μπαταρία του αυτοκινήτου όταν αυτό φτάσει τελικά στον προορισμό του. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη ειδικά για τους οδηγούς που σχεδιάζουν μεγαλύτερες διαδρομές και σκοπεύουν να κινηθούν εκτός των τειχών της πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.