ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Apple συντάσσεται με την ΕΕ: Με USB-C τα iPhone μετά την απόφαση για τον κοινό φορτιστή

Αναλυτές θεωρούν ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει από το 2023

Η Apple συντάσσεται με την ΕΕ: Με USB-C τα iPhone μετά την απόφαση για τον κοινό φορτιστή

Συμμόρφωση προς τους νέους κανονισμούς της ΕΕ αναμένεται να επιδείξει η κατασκευάστρια των iPhone, Apple, σχετικά με τον κοινό φορτιστή για όλα τα smartphones, γνωστό ως USB-C, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας, αν και όχι χωρίς δυσθυμία.

«Προφανώς θα πρέπει να συμμορφωθούμε», δήλωσε ο Greg Joswiak, σε συνέδριο της Wall Street Journal Tech Live την Τρίτη, σύμφωνα με το CNBC.

Τη Δευτέρα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί έδωσαν την τελική έγκριση στον νόμο για τους φορτιστές, που σημαίνει ότι έως το 2024, οι ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και των tablet, θα πρέπει να υποστηρίζουν τον φορτιστή USB-C.

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη στο σκάνδαλο Πάτση:

  • Είναι αθώα (4%, 674 Votes)
  • Ήξερε αλλά προσπαθούσε να διακόψει την δραστηριότητά του (8%, 1.250 Votes)
  • Είναι συνένοχη και πρέπει να παραιτηθεί (86%, 14.026 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 368 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.318

Loading ... Loading ...

Η έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έρχεται αφότου άλλα νομοθετικά όργανα της ΕΕ ψήφισαν υπέρ του νόμου, ο οποίος βρίσκεται υπό διαμόρφωση εδώ και περίπου 10 χρόνια.

Το iPhone της Apple χρησιμοποιεί τον ειδικό φορτιστή της εταιρείας, Lightning. Σύμφωνα με την επικείμενη νομοθεσία της ΕΕ, το iPhone θα πρέπει να υποστηρίζει τον USB-C.

Ο Joswiak δεν ανέφερε πότε η Apple θα αρχίσει να παράγει συμβατά με το USB-C iPhone, αλλά σίγουρα θα πρέπει να το πράξει μέχρι το 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτές δήλωσαν στο CNBC ότι τα iPhone που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το 2023 θα μπορούσαν να είναι συμβατά με δυνατότητα φόρτισης με USB-C και ότι η Apple είναι πιθανό να εισαγάγει το πρότυπο παγκοσμίως, όχι μόνο στην ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.